HÍREINK Kategória: Blog

3 szerencsehozó szilveszteri étel

A régi idők babonái az év egy-egy időszakában erőre kapnak, méghozzá olyannyira, hogy még a fakanalat is ezek forgatják. Ilyen misztikummal övezett nap a szilveszter is, tudniillik ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. A hagyomány szerint az év utolsó napján jól megválasztott ételek szerencsét hozhatnak. Minden kultúrának megvannak a maga szerencsehozó élelmiszerei, […]

Itt a hurka szezon! Süsse végre durranásmentesen!

Ha december, akkor disznóvágás – legalábbis a hagyományok szerint ez a kettő mindig együtt jár. Bár sokak életében ennek a szokásnak csak az emléke maradt meg, egy kiadós disznótoros-vacsorára azért nem mondanak nemet. Disznótoros pedig nincs sült hurka nélkül! A sült hurka elkészítése habár egyszerűnek tűnhet, rendkívül sok bosszankodással járhat. A sütés közben ugyanis a […]

Decemberi menüajánló, avagy itt a tökéletes karácsonyi menü

Az év vége az egyik legkülönlegesebb időszak. Tele van várakozással, izgalommal, gyönyörű fényekkel, bódító illatokkal és persze mennyei falatokkal. Ebben a hónapban mindig valami igazán különleges menüvel kell előrukkolni, ami az ünnepi hangulatot csak tovább fokozza. Az elvárásoknak nem könnyű eleget tenni, viszont egy gondos menüválasztással könnyen meg lehet nyerni a vendégeket. De mi az […]

A nagy zöldségkeverék ismertető – mihez mi passzol?

Többféle zöldségből összeállított keverék számtalan verziója elérhető gyorsfagyasztott formában. Ezek rendkívül jól használhatóak köretként, saláta-alapként vagy levesekhez. A gond csak az, hogy a zöldségkeverékek tömkelege között hihetetlenül nehéz eligazodni, nem egyszerű eldönteni, hogy mi mihez passzol. Most azonban egy nagy zöldségkeverék ismertető keretein belül összeszedtük a legnépszerűbb keverékfajtákat, illetve ötleteket adunk ahhoz, hogy milyen ételek […]

4 tipp, hogy tökéletes legyen a Márton-napi libalakoma

November 11-én libát eszünk! Mert ha nem akarunk egész évben éhezni – ahogy a mondás tartja –, akkor bizony nincs más választásunk! Bár a jóslat beteljesülésétől nemigen tartanak sokan, a liba fogyasztása szokásként megmaradt. Így novemberben bizony érdemes egy különleges Márton-napi menüvel előrukkolni! A liba legkedveltebb részei a combja, a mája és a melle húsa, […]

Novemberi menüajánló

A nyirkos, sötét novemberi időben a melengető levesek, a kiadós főfogások és az otthonos ízeket felidéző mennyei desszertek hódítanak. De hogyan lehet mindezeket összeállítani egy ínycsiklandó menüvé? Csak olvasson tovább, és megtudja! Fokhagymakrémleves A hűvös, esős, sötét napokon nincs is jobb egy tányér forró krémlevesnél. Sokféle zöldségből, gyümölcsből készíthető, de a fokhagymakrémlevesnek nincs párja! A […]

A tökéletes sült sütőtök titka

A sütőtök készre sütése nem nagy ördöngösség – gondolják sokan. Igen, ez valóban így van, viszont a tökéletes sütőtök elkészítéséhez, már igenis ismerni kell néhány igazán jó praktikát. Mert még a legegyszerűbb fogások esetében is könnyen félre mehet valami, a sütőtök például gyorsan kiszáradhat. Hogy min lehet elcsúszni, és mi az, amire mindenképp figyelni kell […]

Kerüljenek az ősz ízei a fazékba! – szezonális fűszerek

Ha Ön valóban őszintén rajong a gasztronómiáért, akkor tudnia kell, melyik évszaknak, mi az íze. Bár vannak általános, mindig bevethető fűszerek, egyes aromák kifejezetten egy-egy évszakhoz köthetők. Az ősz zamatokban gazdag fűszerei nemcsak az ízvilágot határozzák meg, hanem sok egyéb különleges hatásuk mellet még a hőérzetet is befolyásolják. Tudta például, hogy néhány szezonális fűszer kifejezetten […]

Októberi menüajánló

Bár az időnk még viszonylag szép, akárhonnan nézzük, benne vagyunk az őszben rendesen. Eljött a forró levesek, illetve az olyan szezonális gyümölcsök és zöldségek időszaka, mint az alma, körte, szőlő, szilva, kelkáposzta, sütőtök, karfiol vagy éppen brokkoli. Az októberi menü kidolgozása során érdemes ezek valamelyikét is becsempészni a felhozatalba, hogy igazán szezonális, különleges legyen a […]

Az ősz kanalaznivalója: rozmaringos szilvakrémleves

A krémleveseket ősszel sem kell elfelednünk! A felhasznált alapanyagokat viszont mindenképp le kell cserélni. Az eper, málna vagy sárgadinnye helyett, szezonális finomságokból érdemes dolgozni – leginkább zöldségekből. De hogy a gyümölcsök szerelmesei se maradjanak éhen, hoztunk most egy utánozhatatlanul finom levest, az ősz egyik kedvenc terméséből, a szilvából. Rozmaringos szilvakrémleves  Hozzávalók (4 személyre):  20 dkg […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink