HÍREINK

Gyorsan kell összedobni valamit? Segítünk!

Nagy a forgalom? Gyorsan kell valami igazán különlegeset, finomat az asztalra varázsolni? Van néhány szuper ötletünk, amivel garantáltan lenyűgözi majd vendégeit, méghozzá villámgyorsan! Cordon bleu fűszeres burgonyagerezddel  A hagyományos francia étel, a cordon bleu a tölteléknek köszönhetően egy rendkívül gazdag ízvilágú finomság, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni. Bár elkészítése többlépcsős és kissé hosszas folyamat, bátran fel […]

Itt a tavasz, álljon elő egy frissítő menüvel!

A tavasz a megújulás évszaka, amikor mindenki valamilyen frissítő falat után áhítozik. Állítson össze Ön is egy igazi színes tavaszi menüt! Segítünk! Brokkolikrémleves  A brokkolikrémleves talán az egyik legfinomabb kanalaznivaló, ráadásul néhány percen belül el lehet készíteni. Változatosan kínálható, mivel bátran adhatunk hozzá vöröshagyma darát, reszelt parmezánt vagy zsemlekockát, esetleg mindhárom levesbetéttel fokozható az ízvilág. […]

A márciusi hónap terméke: a medvehagyma

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, a magyar gasztronómiába csupán néhány éve berobbant zamatos fűszernövény. Az ételeknek intenzív ízvilágot biztosító növényt sokan nem tudják, miként építhetnék be a menübe, pedig a medvék kedvence egy rendkívül jól felhasználható alapanyag. Cikkünkből ötletet meríthet, hogyan veheti hasznát a konyhában! Mi fán terem a medvehagyma? A medvehagyma erdőkben, ligetes […]

Tortilla vagy pita – az örök dilemma

A tortillát és pitát egyesek összekeverik, mások csak egyszerűen nem tudják, hogy milyen ételekhez, melyiket érdemes választani. Ez teljesen érthető, hiszen a két kenyérféle mind kinézetében, mind felhasználásában hasonlít egymásra. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy mit, mivel ajánlott párosítani. Tortilla – a mexikói falatokhoz A mexikói konyha és immár a világ nagy sztárja a […]

Tésztakisokos – nem csak olasz konyháknak

Hosszúkás, csavart, fodros, csiga – megannyi tésztaféle sorakozik a boltok polcain. Alapanyagukat tekintve nincs különbség közöttük – az alap a liszt, só, tojás, víz –, viszont felhasználásukban már annál inkább. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egyes pastákhoz milyen állagú szószt választunk. Az izgalmas tésztafajták közül nem könnyű kiválasztani, hogy az adott ételhez melyik lehet ideális, […]

A februári hónap terméke: a karfiol

A karfiol fogyasztása csak a századforduló után terjedt el igazán Magyarországon. Mára azonban igen kedvelt élelmiszerré vált, rengetegen egyenesen imádják. De nem csak íze, tápanyagokban gazdag rózsái miatt is érdemes helyet szorítani neki a menüben, főként februárban, a tél végi vitaminhiány idején.  Mi fán terem a karfiol?  A karfiol a Földközi-tenger keleti tájékáról származik. Közeli […]

Mielőtt lazac steaket sütne, ezt tudnia kell!

A sült lazac elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont ha nem ismeri a technikáját, pillanatok alatt elronthatja. Sokan beleesnek abba a hibába ugyanis, hogy – ahogy a többi hús esetében is – biztosra akarnak menni, és sütik, sütik, nehogy nyers maradjon az étel. Ez a húsok többségénél jó technika, a lazacnál viszont semmiképpen sem! A lazacot […]

Milyen fűszerek passzolnak a különféle húsokhoz?

Só, bors, pirospaprika, hagyma – ezek azok a fűszerek, amik szinte egyetlen húsos ételből sem hiányozhatnak. Viszont ennyivel nem elégedhetünk meg! Ahhoz, hogy igazán emlékezetes, utánozhatatlan falatok kerüljenek a tányérra, meg kell bolondítani valahogy az ételeket. Hogyan? Fűszerekkel!  Az elhibázott fűszerezéssel többet lehet ártani, mint használni, de valószerűtlen a rossz ételízesítés, amennyiben pontosan tudjuk, hogy […]

A januári hónap terméke: a kelbimbó

December a nagy lakmározások időszaka, így a januárt a legtöbben eltelve kezdik. Az év első hónapjában, épp ezért, nem árt diétás fogásokkal készülni. Ehhez tökéletes alapanyagul szolgálhat a hónap termékének választott kelbimbó. Mi fán terem a kelbimbó? A káposztafélék családjába tartozó kelbimbó igen közeli rokonságban áll a karfiollal és a karalábéval. Színe és íze leginkább […]

3 szerencsehozó szilveszteri étel

A régi idők babonái az év egy-egy időszakában erőre kapnak, méghozzá olyannyira, hogy még a fakanalat is ezek forgatják. Ilyen misztikummal övezett nap a szilveszter is, tudniillik ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. A hagyomány szerint az év utolsó napján jól megválasztott ételek szerencsét hozhatnak. Minden kultúrának megvannak a maga szerencsehozó élelmiszerei, […]

Együttműködő partnereink