HÍREINK Kategória: Blog

Az ősz legfinomabb desszertjei, hogy mindig szezonális legyen a kínálata

Minden évszaknak megvannak a maga ételei, ízei, alapanyagai, amelyek az idény gyümölcseihez, zöldségeihez illeszkednek. Az őszi konyha a legszebb, a leggazdagabb, ez rejtegeti a legtöbb lehetőségeket magában. Aktualizálja kínálatát mindig a szezonnak megfelelően és nyűgözze le vendégeit kihagyhatatlan menüjével. Most három olyan őszi desszertötletet hoztunk, amelyeket gyerekjáték elkészíteni, a sikerük pedig garantált. Rétes A rétes […]

Ismét itt az új tanév! Mutasson valami újat a büfében!

Évek óta minden ősszel a jól bevált menüvel várja a diákok hadát? Tegye izgalmasabbá, egészségesebbé az iskolai étkezést, újítson a változatlan kínálaton, hogy jobban menjen az üzlet. Cikkünkben hoztunk három szuper ötletet, ami garantáltan a büfé legnépszerűbb fogásai közé tartozik majd. Olasz szendvics Sokan nem kedvelik a hústartalmú ételeket, szendvicseket, ezért elengedhetetlen, hogy a kínálatban […]

A fejtett bab izgalmasabb alapanyag, mint gondolná

Olcsó, könnyen beszerezhető, gyorsan elkészíthető, csak kicsit unalmas. Főzelék, gulyás, hagyományos receptek, rég megunt ízek – a legtöbbeknek ezek jutnak eszébe a babról. Pedig a fejtett babból igenis különleges, mennyei ínyencségek készíthetők, csak jó recept kell hozzá. Utóbbiból hoztunk most kettőt! Babsaláta Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab 1 fej vöröshagyma 2 db paprika 15 dkg […]

A mustárok mustárja, avagy a dijoni titka

A mustár legkülönfélébb fajtáit találhatjuk meg a különböző nemzetek asztalain. Bajorországban és Csehországban az émelyítően cukros változat hódít, míg az Egyesült Államokban a sárgánál is sárgább mustár a nyerő. De van egy nemzet és annak egyik városa, aminek mustárját nem csak mindenki ismeri, de a Föld bármely pontjának asztalain is gyakori vendég. Nem másról beszélünk, […]

5 jó kis ropogtatnivaló a nyár végi estékre

A nyár utolsó heteiben, napjaiban a teraszok megtelnek, mindenki szeretné még egy kicsit kiélvezni az utolsó meleg estéket. Ilyenkor nincs is jobb annál, mint egy pohár bor társaságában rágcsálni valami finomságot. Ezt a ropogtatnivalót érdemes most kínálnia vendégei számára. Mi hoztunk néhány ötletet, amelyeket ha felvesz az étlapjára, garantáltan ropogós nevetéstől lesz hangos a terasza. […]

Gyors, ütős desszertek az édes mosolyokért

A legtöbb desszert elkészítése hosszas procedúra. Épp ezért számos étteremben a harmadik fogás a lekváros, a csokis és a túrós palacsintában ki is merül, maximum még egy kis tiramisut és mákos gubát kínálnak az édesszájú vendégek számára. De tudta, hogy a finomságokért rajongók köre hatalmas? Vendégek sokaságának elégedetlenségét vívhatja ki azáltal, ha nem kínál számukra […]

Kivételes íz, gyors recept – így nyűgözze le ínyenc vendégeit egyszerűen

Sokak csak azért látogatnak el a vendéglátóhelyekre, hogy valami igazán különleges ételt kóstolhassanak meg, valami olyat, ami a mindennapokban nem kerül az asztalra. Étlapján épp emiatt érdemes legalább egy-két ínyenc fogást is feltüntetnie, amivel a vendégek ezen szegmensét is megszólíthatja. Most egy olyan gourmet alapanyagot és menüötletet hoztunk, amivel egyszerűen nem lehet mellélőni. A halak […]

Három könnyed, mennyei főzelék – recepttel

Bár sokan nem tudják, de a főzelék egy igazi magyar ételkülönlegesség. A legtöbb nemzet leves vagy köret formájában fogyasztja a főtt zöldségeket, a magyar konyha viszont habar és ránt, majd pedig egytálételként, főzelék formájában fogyasztja el a vitaminokat.  Az iskolai menza „sztárételének” számító finomságból sokan épp az iskolai évek alatt sokallnak be. Vegye fel az […]

A legütősebb strandkaják, amikért sorok állnak majd a büfében

Nincs igazi strandolás egy jó vízparti menü nélkül – hiába drága, hiába hizlal, bizony a legtöbben nem bírnak anélkül hazamenni, hogy a kiadós  ételt elfogyasztanák. Vendéglátósként már csak azt kell elérnie, hogy az Ön büféje előtti sorba álljanak be a legtöbben. Ehhez csak egyet kell tennie: a lehető legjobb minőségű, eredeti strandkajákat kell kínálnia. Néhány […]

Így készül az eredeti lángos

A nyárhoz elengedhetetlenül hozzátartozik a hűsítő fagylalt, a roppanós gyümölcsök és a klasszikus sajtos-tejfölös lángos íze. Utóbbi falnivaló minden bódéban megvásárolható, mégsem lehet vele mellélőni. Vegye fel a kínálata közé, meglátja, hamar az egyik legnépszerűbb ételévé válik. Íme, az igazi lángos receptje! Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 dl tej 1,5 dl víz 2,5 dkg élesztő […]

Együttműködő partnereink