HÍREINK

Nyakunkon a grillszezon

Ahogy az idő melegszik egyre több kinti programra nyílik lehetőségünk. Ezek közül az egyik legszórakoztatóbb minden bizonnyal a grillezés. Hiszen elég csak a saját teraszunkra vagy a kert végébe menni, áthívni a barátokat, feldobni pár húst a rácsra és kezdődhet is a móka. Ráadásul a fenséges hangulat mellett a nagyszerű ízek is garantáltak. Mutatjuk a Húsház kedvenc grill tippjeit!

Válassz jó minőségű alapanyagokat!

A grillezés első és legfontosabb lépése a minőségi alapanyagok kiválasztása. Hiszen csak friss húsok és zöldségek segítségével készíthetsz igazán ízletes BBQ fogásokat. Válaszd a friss, lehetőleg szezonális alapanyagokat, hogy az ízek maximálisan érvényesüljenek. Kínálatunkban számos minőségi, grillezni való élelmiszert megtalálsz:

  • A grillsajt gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul így a vegetáriánus vendégeknek is kedveskedhetsz.
  • A kifejezetten sütögetéshez készített préselt grill steakünk minden férfit levesz majd a lábáról, aki csak megkóstolja.
  • Köretnek pedig az édes- vagy fűszeres burgonya is kitűnő választás lehet.

Figyelj a fűszerezésre!

A fűszerezés az, ami kiemeli az ételek ízét és karakterét. Készíts saját fűszerkeveréket, amelyben jelen vannak az olyan alapanyagok, mint a füstölt paprika, fokhagyma, só és bors vagy válaszd a Húsház kifejezetten grill ételekhez kifejlesztett fűszerkeverékét. Arra is érdemes figyelni, hogy a fűszerezésre, pácolásra legyen elég időd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tartsd szemmel a hőfokot!

A grill és BBQ ételek elkészítésénél a hőfokszabályozás kulcsfontosságú. Kísérletezz a hőmérséklettel, hiszen a különböző ételek más-más hőfokon sülnek meg legjobban. Például a steaknek magas hőfokra van szüksége, míg a lassan sülő húsoknak, mint a marhaoldalas alacsonyabb hőmérsékletre és több időre van szükségük.

Légy türelmes!

A grillezés művészete időt és türelmet igényel. Ne siesd el az ételek elkészítését, hagyd, hogy az ízek kibontakozzanak és a húsok lassan süljenek meg. Amíg várakoztok kínáld előétellel a vendégeket vagy nyiss ki egy sört és élvezd a jó társaságot, kellemes zenét és remek nyári hangulatot.

Kísérletezz az ízekkel!

Ne félj kísérletezni az ízekkel és az alapanyagokkal. Próbálj ki új fűszereket vagy pikáns köretekkel egészítsd ki az ételeket. A grillezés remek alkalom a kreativitásra és az új ízek felfedezésére. A mi egyik kedvencünk például a Jalapeno paprikás sertéskaraj. Ehhez készíts egy pikáns jalapeno marinádot, marináld be a húst legalább néhány órára vagy akár egy éjszakára, majd süsd meg a grillen. Hidd el a  különleges jalapeno íze és a szaftos sertéshús tökéletes párost alkot.

A köretről is gondoskodj!

A steak burgonyán túl rengeteg egészséges és pikáns köret közül választhatsz még. Kulináris különlegességnek számít például a grillezett ananász és csöves kukorica, de egy jó saláta, spárga, vagy humusz és mártogatósok is hatalmas sikert arathatnak a grill partin.

Összegzés

A grillezés olyan tevékenység, ami nemcsak az ételről szól, hanem a családról, barátokról és az együtt töltött minőségi időről is. Emellett kiváló módja annak, hogy megkóstoljunk új ízeket, kipróbáljunk új recepteket és tanuljunk egymás praktikáiból. Ha követed a fent összeszedett tippeket és beszerzed a Húsház kínálatában található minőségi alapanyagokat, garantáltan elkápráztatod majd a vendégeket a következő grillezés alkalmával!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink