HÍREINK Kategória: Blog

A nagy zöldségkeverék ismertető – mihez mi passzol?

Többféle zöldségből összeállított keverék számtalan verziója elérhető gyorsfagyasztott formában. Ezek rendkívül jól használhatóak köretként, saláta-alapként vagy levesekhez. A gond csak az, hogy a zöldségkeverékek tömkelege között hihetetlenül nehéz eligazodni, nem egyszerű eldönteni, hogy mi mihez passzol. Most azonban egy nagy zöldségkeverék ismertető keretein belül összeszedtük a legnépszerűbb keverékfajtákat, illetve ötleteket adunk ahhoz, hogy milyen ételek […]

4 tipp, hogy tökéletes legyen a Márton-napi libalakoma

November 11-én libát eszünk! Mert ha nem akarunk egész évben éhezni – ahogy a mondás tartja –, akkor bizony nincs más választásunk! Bár a jóslat beteljesülésétől nemigen tartanak sokan, a liba fogyasztása szokásként megmaradt. Így novemberben bizony érdemes egy különleges Márton-napi menüvel előrukkolni! A liba legkedveltebb részei a combja, a mája és a melle húsa, […]

Novemberi menüajánló

A nyirkos, sötét novemberi időben a melengető levesek, a kiadós főfogások és az otthonos ízeket felidéző mennyei desszertek hódítanak. De hogyan lehet mindezeket összeállítani egy ínycsiklandó menüvé? Csak olvasson tovább, és megtudja! Fokhagymakrémleves A hűvös, esős, sötét napokon nincs is jobb egy tányér forró krémlevesnél. Sokféle zöldségből, gyümölcsből készíthető, de a fokhagymakrémlevesnek nincs párja! A […]

A tökéletes sült sütőtök titka

A sütőtök készre sütése nem nagy ördöngösség – gondolják sokan. Igen, ez valóban így van, viszont a tökéletes sütőtök elkészítéséhez, már igenis ismerni kell néhány igazán jó praktikát. Mert még a legegyszerűbb fogások esetében is könnyen félre mehet valami, a sütőtök például gyorsan kiszáradhat. Hogy min lehet elcsúszni, és mi az, amire mindenképp figyelni kell […]

Kerüljenek az ősz ízei a fazékba! – szezonális fűszerek

Ha Ön valóban őszintén rajong a gasztronómiáért, akkor tudnia kell, melyik évszaknak, mi az íze. Bár vannak általános, mindig bevethető fűszerek, egyes aromák kifejezetten egy-egy évszakhoz köthetők. Az ősz zamatokban gazdag fűszerei nemcsak az ízvilágot határozzák meg, hanem sok egyéb különleges hatásuk mellet még a hőérzetet is befolyásolják. Tudta például, hogy néhány szezonális fűszer kifejezetten […]

Októberi menüajánló

Bár az időnk még viszonylag szép, akárhonnan nézzük, benne vagyunk az őszben rendesen. Eljött a forró levesek, illetve az olyan szezonális gyümölcsök és zöldségek időszaka, mint az alma, körte, szőlő, szilva, kelkáposzta, sütőtök, karfiol vagy éppen brokkoli. Az októberi menü kidolgozása során érdemes ezek valamelyikét is becsempészni a felhozatalba, hogy igazán szezonális, különleges legyen a […]

Az ősz kanalaznivalója: rozmaringos szilvakrémleves

A krémleveseket ősszel sem kell elfelednünk! A felhasznált alapanyagokat viszont mindenképp le kell cserélni. Az eper, málna vagy sárgadinnye helyett, szezonális finomságokból érdemes dolgozni – leginkább zöldségekből. De hogy a gyümölcsök szerelmesei se maradjanak éhen, hoztunk most egy utánozhatatlanul finom levest, az ősz egyik kedvenc terméséből, a szilvából. Rozmaringos szilvakrémleves  Hozzávalók (4 személyre):  20 dkg […]

5 pompás szósz, amivel csodákat lehet művelni

Sokak szerint a fűszeres szószok legfőbb szerepe, hogy az elrontott ételeken valamicskét javítsanak. Szerintünk azonban a szószok ettől jóval többre hivatottak! A jól megválasztott, finoman ízesített szósz kiegészíti az ételt, hozzáad egy kis pluszt, de semmiképp sem nyomja el a felhasznált alapanyagok ízét. Az öt kedvenc szószunkat hoztuk most el, amikkel valódi csodákat lehet művelni […]

Szeptemberi menüajánló

Az őszről elsőre a legtöbb embernek a gyönyörű színek, a természet átalakulása jut eszébe. A változás azonban nem csak a természetben, a gasztronómiában is megfigyelhető. A nyár markáns, hűsítő fagyikkal és füstös, grillen sült húsokkal tarkított ízét, felváltja az ősz tipikus zamata. Hogy az átállás ne essen nehezére, összeállítottunk egy szuper menüsort, ami szeptemberben garantáltan […]

Két népszerű gombafajta, amit mindenképp ki kell próbálni

Minden évszakban beszerezhető, a legtöbb fajtáját megfizethető áron értékesítik és rendkívül változatosan elkészíthető – ez a gomba. A könnyen feldolgozható alapanyag szinte minden fűszernövénnyel remek párost alkot. Percek alatt illatos és ízletes szósz, krémleves, paprikás készíthető belőle, de a végtelenségig sorolhatnánk azon ételeket, amikben a gomba megállja a helyét. Remek ízén kívül is vannak jó […]

Együttműködő partnereink