HÍREINK

Tűzön főzve a legfinomabbak

Ezeket az ételeket készítsd el bográcsban

Előző blogcikkünkben már szó esett arról, hogy a jó idő idén szerencsére hamarabb látogatott meg minket. Ezzel együtt pedig indulhatnak azok a fantasztikus kerti partik, amiknél nincs is jobb, ha valami finomat ennél a barátaiddal és a családoddal, aminek elkészítésében mind osztozhattok. Erre az egyik legjobb mód a bográcsozás, hiszen a szabad lángon készült ételek hamisíthatatlan ízekkel rendelkeznek.

Arról is meséltünk, hogy a bogrács leginkább a magyaros ételek otthona, hiszen ezeknek a fűszeres ételeknek egészen más ízt ad a füst és a fémedény, így elképesztően zamatos aromák képződnek. Ráadásul fény derült a paprikás krumpli, a gulyásleves és a pörkölt titkára is, amitől olyan ellenállhatatlanul finomak lesznek.

Mostani cikkünkben pedig folytatjuk a bográcsos ételek sorát, amik elengedhetetlen elemei a kerti partiknak.

  • Lecsó

Egy igazi nyári, könnyed, de épp olyan isteni étel. Pláne, ha még bográcsban készül. A szaftos, tunkolós fogás rengeteg recept szerint kipróbálható. Van, aki csak zöldségekkel (hagyma, paprika, paradicsom) készíti, míg más hússal is feldobja az ételt: lehet az kolbász, virsli, szalonna. Az biztos, ezektől a plusz alapanyagoktól csak még finomabb lesz a fogás. A csípős ízek rajongói bátran használhatnak pikánsabb zamatú paprikát vagy fűszereket, amelyektől még izgalmasabb lesz a lecsó. Ezenkívül tojással is tovább dúsítható. A lecsó akkor jó, ha jó szaftos, ezért hagymából érdemes többet használni (ahogy azt már előző cikkünkben megszokhattad), de a kolbász, szalonna mennyiségét is növelheted.

  • Csirkepaprikás

Az egyik legfinomabb hazai étel, amely bográcsban készítve igazán tökéletes. A csirkepaprikásnál is ahány ház, annyi szokás. Van, aki csak combból készíti, de van, aki az egész csirkére esküszik. A lényeg itt is a jó alap, például egy jó lecsóalap és a sok-sok hagyma. A végén pedig a tejfölös habarás sem maradhat el. 

  • Halászlé

Halászlét leginkább az ünnepi asztalnál fogyasztunk, azonban ez egyáltalán nem csak karácsonyi étel. Bátran készítsd el bármikor, amikor kedved támad hozzá, de a bogrács szezonban semmiképpen se hagyd ki. Bográcsban mindenképpen főzz egyszer, hiszen nem lesz hasonlítható az ünnepi fogáshoz. A halászlé akkor a legfinomabb, ha többféle hal kerül a bográcsba, illetve a hagyma és a fűszerpaprika a lelke.

A bogrács szezon nem áll meg

Sőt, még csak most ugrunk bele fejest igazán.

Úgyhogy hívd össze a barátokat és a családot, és induljon a bográcsos kerti parti. A mesés ízek garantáltak, a hangulatfelelősök pedig a mennyei ételek, így amiatt sem kell aggódni, hogy rosszul sülne el.

Reméljük jól fognak sikerülni az előbb említett ételek. Az elkészítésükhöz szükséges hozzávalókért pedig látogass el webshopunkba és tankolj fel!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink