HÍREINK

Az ősz kanalaznivalója: rozmaringos szilvakrémleves

A krémleveseket ősszel sem kell elfelednünk! A felhasznált alapanyagokat viszont mindenképp le kell cserélni. Az eper, málna vagy sárgadinnye helyett, szezonális finomságokból érdemes dolgozni – leginkább zöldségekből. De hogy a gyümölcsök szerelmesei se maradjanak éhen, hoztunk most egy utánozhatatlanul finom levest, az ősz egyik kedvenc terméséből, a szilvából.

Rozmaringos szilvakrémleves

 Hozzávalók (4 személyre): 

Elkészítés:

A kimagozott szilvákat tegyük egy lábasba, majd öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a rozmaringot. Közepes lángon, megközelítőleg 10 perc alatt főzzük puhára a gyümölcsöt. Amint a szilva készre főtt, az egészet alaposan turmixoljuk össze. A forró leveshez keverjük hozzá a cukrot, a sót és a citromlevet. Várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük be a hűtőbe. Közben készítsük el a vaníliás joghurtot.

A joghurtot kavarjuk ki a vaníliás cukorral, majd tegyük be a hűtőbe. Tálaláskor kanalazzunk a levesre egy evőkanálnyi joghurtot.

Egyszerű, könnyen elkészíthető őszi leves, amire kevesen tudnak majd nemet mondani.

A Húsház kínálatára az őszi szezonban is számíthat! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink