HÍREINK Kategória: Blog

A fejtett bab izgalmasabb alapanyag, mint gondolná

Olcsó, könnyen beszerezhető, gyorsan elkészíthető, csak kicsit unalmas. Főzelék, gulyás, hagyományos receptek, rég megunt ízek – a legtöbbeknek ezek jutnak eszébe a babról. Pedig a fejtett babból igenis különleges, mennyei ínyencségek készíthetők, csak jó recept kell hozzá. Utóbbiból hoztunk most kettőt! Babsaláta Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab 1 fej vöröshagyma 2 db paprika 15 dkg […]

A mustárok mustárja, avagy a dijoni titka

A mustár legkülönfélébb fajtáit találhatjuk meg a különböző nemzetek asztalain. Bajorországban és Csehországban az émelyítően cukros változat hódít, míg az Egyesült Államokban a sárgánál is sárgább mustár a nyerő. De van egy nemzet és annak egyik városa, aminek mustárját nem csak mindenki ismeri, de a Föld bármely pontjának asztalain is gyakori vendég. Nem másról beszélünk, […]

5 jó kis ropogtatnivaló a nyár végi estékre

A nyár utolsó heteiben, napjaiban a teraszok megtelnek, mindenki szeretné még egy kicsit kiélvezni az utolsó meleg estéket. Ilyenkor nincs is jobb annál, mint egy pohár bor társaságában rágcsálni valami finomságot. Ezt a ropogtatnivalót érdemes most kínálnia vendégei számára. Mi hoztunk néhány ötletet, amelyeket ha felvesz az étlapjára, garantáltan ropogós nevetéstől lesz hangos a terasza. […]

Gyors, ütős desszertek az édes mosolyokért

A legtöbb desszert elkészítése hosszas procedúra. Épp ezért számos étteremben a harmadik fogás a lekváros, a csokis és a túrós palacsintában ki is merül, maximum még egy kis tiramisut és mákos gubát kínálnak az édesszájú vendégek számára. De tudta, hogy a finomságokért rajongók köre hatalmas? Vendégek sokaságának elégedetlenségét vívhatja ki azáltal, ha nem kínál számukra […]

Kivételes íz, gyors recept – így nyűgözze le ínyenc vendégeit egyszerűen

Sokak csak azért látogatnak el a vendéglátóhelyekre, hogy valami igazán különleges ételt kóstolhassanak meg, valami olyat, ami a mindennapokban nem kerül az asztalra. Étlapján épp emiatt érdemes legalább egy-két ínyenc fogást is feltüntetnie, amivel a vendégek ezen szegmensét is megszólíthatja. Most egy olyan gourmet alapanyagot és menüötletet hoztunk, amivel egyszerűen nem lehet mellélőni. A halak […]

Három könnyed, mennyei főzelék – recepttel

Bár sokan nem tudják, de a főzelék egy igazi magyar ételkülönlegesség. A legtöbb nemzet leves vagy köret formájában fogyasztja a főtt zöldségeket, a magyar konyha viszont habar és ránt, majd pedig egytálételként, főzelék formájában fogyasztja el a vitaminokat.  Az iskolai menza „sztárételének” számító finomságból sokan épp az iskolai évek alatt sokallnak be. Vegye fel az […]

A legütősebb strandkaják, amikért sorok állnak majd a büfében

Nincs igazi strandolás egy jó vízparti menü nélkül – hiába drága, hiába hizlal, bizony a legtöbben nem bírnak anélkül hazamenni, hogy a kiadós  ételt elfogyasztanák. Vendéglátósként már csak azt kell elérnie, hogy az Ön büféje előtti sorba álljanak be a legtöbben. Ehhez csak egyet kell tennie: a lehető legjobb minőségű, eredeti strandkajákat kell kínálnia. Néhány […]

Így készül az eredeti lángos

A nyárhoz elengedhetetlenül hozzátartozik a hűsítő fagylalt, a roppanós gyümölcsök és a klasszikus sajtos-tejfölös lángos íze. Utóbbi falnivaló minden bódéban megvásárolható, mégsem lehet vele mellélőni. Vegye fel a kínálata közé, meglátja, hamar az egyik legnépszerűbb ételévé válik. Íme, az igazi lángos receptje! Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 dl tej 1,5 dl víz 2,5 dkg élesztő […]

A nyársra tűzött falatok titka

A nyárson sült a falatokra vágott alapanyagokkal való játék és a gyors elkészítési idő miatt is rendkívül népszerű étel. Ám amennyire egyszerűnek tűnik a sütése, épp annyira könnyedén el is lehet rontani, így a végeredmény jó eséllyel egy kiszáradt, egyenetlenül átsült harapnivaló lesz. De nézzük is, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy kifogástalan nyárson sültet […]

Itt a nyár, jöhetnek a gyümölcslevesek!

Frissítő nyári finomság, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető – mi lehetne ez más, mint egy mennyei gyümölcsleves. Itt az ideje, hogy a kínálat illeszkedjen az időjáráshoz, álljon elő a legfinomabb gyümölcsös különlegességekkel. Ehhez hoztunk most mi egy kis segítséget, három kihagyhatatlan receptet. Meggyleves Hozzávalók: 60 dkg magozott meggy 15 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink