HÍREINK

A fejtett bab izgalmasabb alapanyag, mint gondolná

Olcsó, könnyen beszerezhető, gyorsan elkészíthető, csak kicsit unalmas. Főzelék, gulyás, hagyományos receptek, rég megunt ízek – a legtöbbeknek ezek jutnak eszébe a babról. Pedig a fejtett babból igenis különleges, mennyei ínyencségek készíthetők, csak jó recept kell hozzá. Utóbbiból hoztunk most kettőt!

Babsaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük.

Az ecetet az olajjal, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel és az apróra vágott fokhagymával simára keverjük, majd kevés vízzel hígítjuk.

A saláta összes hozzávalóját, tehát a babot, a hagymakockákat, a felaprított paprikát és a kb. 1 cm széles csíkokra vágott sonkát összekeverjük, majd leöntjük az ecetes szósszal. Mindezt jól összeforgatjuk, tányérokra szedjük, tálalás előtt pedig petrezselyemmel díszítjük.

Francia kertészleves

Hozzávalók:

Sajtmártáshoz:

Elkészítés:

Az összes felaprított zöldségfélét – a zöldbab kivételével – az olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a fejtett babot, majd amikor felforrt, beledobjuk a zöldbabot is. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Végül beleszórjuk a levestésztát és készre főzzük.

Közben elkészítjük a fokhagymás mártást. A gerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat is.

A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk, és erre szedjük a forró zöldséglevest, a másik felét pedig kis tálkában külön tálaljuk.

A babos finomságokhoz szükséges alapanyagokat is bátran keresse a Húsház kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink