HÍREINK

A mustárok mustárja, avagy a dijoni titka

A mustár legkülönfélébb fajtáit találhatjuk meg a különböző nemzetek asztalain. Bajorországban és Csehországban az émelyítően cukros változat hódít, míg az Egyesült Államokban a sárgánál is sárgább mustár a nyerő. De van egy nemzet és annak egyik városa, aminek mustárját nem csak mindenki ismeri, de a Föld bármely pontjának asztalain is gyakori vendég. Nem másról beszélünk, mint a méltán híres dijoni mustárról.

A kérdés csak az, hogy mi a francia mustár titka, hogyan nyűgözte le a világot, és mi adja a különlegességét? Most kiderítettük!

A páratlan recept

A dijoni mustár receptjének a kifejlesztése honnan is eredhetne máshonnan, mint a világhírű burgundiai borvidék északi végpontjából, Dijon városából. A 19. század közepén kigondolt összetevőknek két különlegessége van a többi mustárhoz képest. Egyrészt lényeges, hogy az előállításához csak a fekete és a barna mustárszemeket használják, amelyek pikáns ízt kölcsönöznek a mustárnak. Másrészt pedig a mustárlisztet ecet helyett musttal keverik össze. Így kapjuk meg azt az ízkavalkádot, ami a francia finomság különlegességét adja.

A dijoni mustár felhasználása

A klasszikus dijoni készítése során az olajat nem távolítják el a szemekből, így zsírokban rendkívül gazdag mustárról beszélünk. Ennek köszönhetően jól bírja a magasabb hőfokot is, így a főzéshez előnyös választás lehet. A francia mustár a majonézek gyakori összetevője is, de a különféle mártásokhoz is tökéletes alapanyagul szolgál, amelyek jól passzolnak mind a húsokhoz, mind a salátákhoz.

Amennyiben valami igazán finom ételkülönlegességgel szeretné elkápráztatni vendégeit, azt ajánljuk Önnek, hogy mindenképpen csempésszen bele receptjébe egy kis dijoni mustárt.

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink