HÍREINK

A nyársra tűzött falatok titka

A nyárson sült a falatokra vágott alapanyagokkal való játék és a gyors elkészítési idő miatt is rendkívül népszerű étel. Ám amennyire egyszerűnek tűnik a sütése, épp annyira könnyedén el is lehet rontani, így a végeredmény jó eséllyel egy kiszáradt, egyenetlenül átsült harapnivaló lesz.

De nézzük is, hogy mire kell figyelni ahhoz, hogy kifogástalan nyárson sültet kapjunk!

Nyárs

Nyársakat fából és fémből is készítenek. A fát a sütés előtt meleg vízbe kell áztatni, hogy a tűz ne égesse meg. Ajánlott egyszerre két bambuszrudat is beleszúrni a hozzávalókba, mivel a dupla nyárs megelőzi az étel elmozdulását forgatáskor. A fémből készült nyárs amiatt lehet jobb választás, mert az átmelegszik, így belülről is hőkezeli az ételt, ezáltal pedig felgyorsítja a sütést.

Alapanyagok

A népszerű húsféleségek bármelyikét bátran használhatjuk: sertést, marhát, bárányt, pulykát, de akár szalonnát vagy kolbászt is húzhatunk a nyársra. Ajánlott a zsírosabb húsokat előnyben részesíteni, de az sem gond, ha a szárazabb típusokat használjuk. Ám ebben az esetben gondoskodjunk arról, hogy kerüljön közvetlenül a hús mellé valami szaftosabb, zsírosabb hozzávaló.

A húsok mellé tehetünk zöldségeket, például hagymát, fokhagymát, cukkinit, illetve akár gombát is.

A nyárs alapanyagait 2-3 órával a felhasználásuk előtt fűszerezzük be.

Felhúzási technika

A falatok közötti távolságra figyelni kell, ugyanis az elemek össze kell, hogy érjenek, ám nem szorosan, mert az akadályozza a sülést. A szaftosabb hozzávalókat tehetjük a nyárs közepére, hogy a nedvesség a többi alapanyagra csöpögjön, ezáltal ízesítve azokat.

Sütési idő

A jó nyárs kialakításánál fontos, hogy olyan alapanyagokat válogassunk össze, amelyek nagyjából ugyanannyi idő alatt készülnek el. A burgonyát akár elő is lehet főzni, hogy garantáltan megsüljön a többi alapanyaggal egyszerre.

A Húsház széles kínálatában a grillezéshez minden alapanyagot megtalál!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink