HÍREINK

Kivételes íz, gyors recept – így nyűgözze le ínyenc vendégeit egyszerűen

Sokak csak azért látogatnak el a vendéglátóhelyekre, hogy valami igazán különleges ételt kóstolhassanak meg, valami olyat, ami a mindennapokban nem kerül az asztalra. Étlapján épp emiatt érdemes legalább egy-két ínyenc fogást is feltüntetnie, amivel a vendégek ezen szegmensét is megszólíthatja. Most egy olyan gourmet alapanyagot és menüötletet hoztunk, amivel egyszerűen nem lehet mellélőni.

A halak császára a lazac!

A rendkívüli tápértékkel bíró, kivételes ízű, gazdag zsírsavtartalmú halfajtával, a lazaccal nem lehet hibát véteni. Még azok is előszeretettel falják, akik amúgy nem preferálják a halhúst. Csak egyszer kell megízlelni, és onnantól nincs visszaút, biztosan az egyik legnagyobb kedvenc lesz belőle.

A lazac nem csak finom, de kifejezetten egészséges tápláléknak is minősül, hiszen kiemelten magas az omega-3 zsírsavtartalma, aminek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatással bír. A hal húsának alacsony a kalóriatartalma, minimális telített zsírsavval rendelkezik, viszont magas a fehérjeszintje.

Nyűgözze le ínyenc vendégeit egy egészséges, szuper lazacos fogással.

Íme a receptötletünk!

Sült lazac párolt brokkolival

Hozzávalók:

Lazachoz:

Körethez:

Elkészítés:

A fokhagymát reszeljük le és dörzsöljük bele a halszeletekbe. Ezután a lazacot sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.

A brokkolit tegyük pároló edénybe és roppanósra puhítsuk meg.

A szószhoz a pépesített fokhagymát, a sót, a borsot, az olajat, az ecetet, a cukrot és a csipet kakukkfüvet keverjük össze.

A lazac sütéséhez forrósítsunk fel egy kis olajat, a halat bőrével lefele hirtelen pirítsuk meg, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és fedő alatt pároljuk. Mikor már majdnem kész, fordítsuk meg és fedő nélkül pirítsuk meg a bőr nélküli oldalát is.

A tálaláshoz rendezzük el a brokkolit a tányéron, öntsük rá a szószt, majd helyezzük mellé a halszeleteket is.

Reméljük, az ételkülönlegesség elnyeri vendégei tetszését!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink