HÍREINK

Így készül az eredeti lángos

A nyárhoz elengedhetetlenül hozzátartozik a hűsítő fagylalt, a roppanós gyümölcsök és a klasszikus sajtos-tejfölös lángos íze. Utóbbi falnivaló minden bódéban megvásárolható, mégsem lehet vele mellélőni. Vegye fel a kínálata közé, meglátja, hamar az egyik legnépszerűbb ételévé válik.

Íme, az igazi lángos receptje!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy pohárban melegítsük fel a tejet. A hőmérsékletére nagyon figyeljünk, mindenképp langyosnak kell lennie, ugyanis csak ekkor fut fel szépen az élesztő.

A langyos tejhez adjuk hozzá a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Fedjük le és kb. 10 percig hagyjuk állni, amíg fel nem fut.

Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, sózzuk meg, a közepébe csináljunk egy mélyedést, majd öntsük bele az élesztős tejet. Majd annyi langyos vizet adjunk hozzá, hogy egy lágy, ám nem folyós tésztát kapjunk.

Megközelítőleg egy órát hagyjuk állni, míg a duplájára nem nő.

Egy mély, nagy fazékban minimum 10 centi olajat hevítsünk fel. Az olajszintre nagyon figyeljünk, ugyanis 2-3 centi olajban nem tud felfújódni a lángos.

Kb. 5-6 centis darabokat vegyünk le a masszából, amelyeket olajos kézzel húzgáljunk szét. Ezután süssük ki a forró olajban. Ebből az alapanyag-mennyiségből 8 darab lángost kapunk.

A megsült lángos tetejéről nem maradhat le a reszelt fokhagyma, illetve a tejföl és a sajt sem.

Az alapanyagokat keresse a Húsház kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink