HÍREINK

Kerüljenek az ősz ízei a fazékba! – szezonális fűszerek

Ha Ön valóban őszintén rajong a gasztronómiáért, akkor tudnia kell, melyik évszaknak, mi az íze. Bár vannak általános, mindig bevethető fűszerek, egyes aromák kifejezetten egy-egy évszakhoz köthetők.

Az ősz zamatokban gazdag fűszerei nemcsak az ízvilágot határozzák meg, hanem sok egyéb különleges hatásuk mellet még a hőérzetet is befolyásolják. Tudta például, hogy néhány szezonális fűszer kifejezetten felmelegíti fogyasztóját? Ezt az egyre hidegebb napokon remekül fel lehet használni.

De melyek az évszak azon fűszerei, amelyek fokozzák a hőérzetünket? Összeszedtük a legnépszerűbbeket!

Szerecsendió

Melegítő hatású fűszer a szerecsendió, amely többek között antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Az Indonéziából származó muskátdiónak is nevezett fűszerfajta jól passzol mártásokhoz és desszertekhez is. Különleges ízvilága a forralt bort és a teát is felturbózza.

Fahéj

 

A fahéj egy rendkívül sokoldalú fűszer. Egyik legnépszerűbb hatása, hogy kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Ízesíthetünk vele húsételeket, almakompótot, de sütemények és édességek készítésekor is bátran bánhatunk ezzel a gyógynövényként is funkcionáló fűszerrel.

Gyömbér

 

Az ázsiai konyhákban évezredek óta használt gyömbér szintén melegítő hatással bír. Hányinger és gyomorpanaszok kezelésére is tökéletes. Az őrölt gyömbér remek adalékanyaga lehet teáknak, de sütemény, keksz, sőt mézeskalács is ízesíthető vele. 

Feketebors

 

A fűszerek királyaként is emlegetett feketebors sok egyéb pozitív jellemzője mellett a hőérzetet is fokozza. Piperin tartalmának köszönhetően javítja az emésztést, segíti a fehérjék lebontását és elősegíti a tápanyagok felszívódását. A borsnak gyakorlatilag bármilyen fűszeres étel készítésénél hasznát vehetjük. Többek között zöldségekhez, tésztaételekhez, húsokhoz, levesekhez és mártásokhoz is hozzáadhatjuk. 

Szegfűszeg

 

A szegfűszeg kifejezetten aromás fűszer, amely nagy mennyiségben tartalmaz mangánt, aminek kiemelkedő szerepe van az agyműködés, illetve az erős csontok fenntartásában. Kiváló kiegészítője a gyümölcsös ételeknek, desszerteknek, italoknak, illetve süteményeknek.

A Húsház kínálatában a fűszerek széles választékban és remek minőségben érhetők el! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink