HÍREINK

Novemberi menüajánló

A nyirkos, sötét novemberi időben a melengető levesek, a kiadós főfogások és az otthonos ízeket felidéző mennyei desszertek hódítanak. De hogyan lehet mindezeket összeállítani egy ínycsiklandó menüvé? Csak olvasson tovább, és megtudja!

Fokhagymakrémleves

A hűvös, esős, sötét napokon nincs is jobb egy tányér forró krémlevesnél. Sokféle zöldségből, gyümölcsből készíthető, de a fokhagymakrémlevesnek nincs párja! A könnyed, mégis intenzív ízvilággal bíró kanalaznivaló tökéletes étvágygerjesztő, tehát előételnek kiváló.

A Knorr fokhagymakrémleves percek alatt elkészíthető, majd levesgyönggyel vagy egy kis reszelt sajttal díszíthető, turbózható fel.

Csevapcsicsa steak burgonyával  

Ha az étvágyat már meghozta a fokhagymakrémleves, főfogásként jöhet valami igazán kiadós, például a nyáridéző balkáni darált húsos, fűszeres kolbászka, a csevapcsicsa. A grill különleges ízt ad neki, de serpenyőben vagy sütőben is bátran készíthető.

Mit lehet tudni a különleges csevapcsicsáról?

Horvátországban, Boszniában, Szerbiában nemzeti étel, de Romániában is népszerű fogás, ám itt micsnek nevezik. Három fő alapanyagból tevődik össze: hús, só, bors. Ideális esetben zsírosabb marha, disznó, esetleg birka keverékéből áll. Minden nemzet másként ízesíti, de mindegyik konyha erőteljesen fűszerezi.

A darált húsos finomság steak burgonyával és kovászos uborkával kínálva igazi fenséges fogássá válhat.

 Almás-fahéjas gombóc

És persze az édesszájúak kedvence, a desszert sem maradhat ki a sorból. A könnyed fokhagymakrémleves és a kiadós csevapcsicsa után kitűnő választás lehet az almás-fahéjas gombóc. Ha valaki egyszer megkóstolja, garantáltan egyből a kedvencei közé kerül ez a nyalánkság.

Bátran megszórható cukorral, sőt karamell- vagy vaníliaöntettel is tovább fokozható az élvezet.

 Legyen szó bármilyen étel-összeállításról is, a Húsház széles kínálatára mindig számíthat!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink