HÍREINK

4 tipp, hogy tökéletes legyen a Márton-napi libalakoma

November 11-én libát eszünk! Mert ha nem akarunk egész évben éhezni – ahogy a mondás tartja –, akkor bizony nincs más választásunk! Bár a jóslat beteljesülésétől nemigen tartanak sokan, a liba fogyasztása szokásként megmaradt. Így novemberben bizony érdemes egy különleges Márton-napi menüvel előrukkolni!

A liba legkedveltebb részei a combja, a mája és a melle húsa, a Márton-nap azonban főként a szárnyas combjáról szól. De hogyan lehet tökéletes a libalakoma? Van néhány tippünk!

  1. Így fűszerezzünk!

 A liba a barna húsú szárnyasok közé tartozik, ahogy a kacsa és a gyöngytyúk is. Sötét, rostos húsa zsírosabb, mint a fehér húsú szárnyasoké, és erőteljesebb a szaga is, ezért a libát érdemes bátran fűszerezni. Jól passzolnak hozzá az olyan zöldfűszerek, mint a kakukkfű, rozmaring és a majoranna, majd jöhet hozzá egy kis , illetve szerecsendió és már garantált is az ízletes végeredmény.

  1. Pácoljuk!

A sütés előtti napon a libacombokat alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos részüket szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Fedjük le őket, majd mehetnek is a hűtőbe!

  1. Konfitáljuk!

 Ahhoz, hogy tökéletes legyen az a bizonyos libasült, érdemes zsírba fektetni a combokat, majd alacsony hőfokon, hosszan sütni, azaz konfitálni. A combokat maximum 140 fokos sütőbe tegyük, majd nagyjából fél órán át süssük. Ezután vegyük lejjebb a hőfokot 100-120 fokra, majd 2,5-3 óra alatt süssük készre. Így a hús omlósra, a bőre pedig ropogósra sül.

  1. Kínáljuk megfelelő körettel!

 Nem lehet jobb köretet találni a párolt vöröskáposztánál, illetve a burgonyapürénél. De a libához jól passzolnak az édeskés ízek, így a hús mellé bátran kínálható egy kevés balzsamecet is.

 Nézzen szét a Húsház kínálatában, ahol mindig minőségi alapanyagokat talál!>>>

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink