HÍREINK

3 szerencsehozó szilveszteri étel

A régi idők babonái az év egy-egy időszakában erőre kapnak, méghozzá olyannyira, hogy még a fakanalat is ezek forgatják. Ilyen misztikummal övezett nap a szilveszter is, tudniillik ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra.

A hagyomány szerint az év utolsó napján jól megválasztott ételek szerencsét hozhatnak. Minden kultúrának megvannak a maga szerencsehozó élelmiszerei, és az ezekből készített hagyományos fogásai. Lássuk, Ön mivel készülhet az év utolsó napjára!

A szerencsehozó malacsült

Bizonyos magyarázatok szerint a malac szerencsét hoz, mivel az orrával kitúrja a szerencsét a földből. Más feltételezések szerint a malac kövérsége, hája miatt jutott ehhez a megtisztelő szerephez, hiszen mivel lehetne az új évet várni, ha nem a jóléttől kövér, zsíros malaccal.

Hazánkban a malacot leginkább virsli és sült formájában építik be a szilveszteri menübe.

A káposztával pénz áll a házhoz

A káposzta azért került be a szerencsehozó ételek listájára, mert az amerikaiak szerint erőteljesen hasonlít egy tekercs zöldhasúra. Ennek fényében érdemes jó sokat fogyasztani belőle, mivel pénzt hoz a házhoz. A káposztát leginkább a különféle főfogások, húsok mellé, köretként szokták kínálni, mondjuk káposztasaláta formájában.

 A lencse is csupa szerencse

A sorból természetesen nem maradhat ki a lencse sem, amely apró, szemes étel bőséget, gazdagságot, szerencsét ígér. Az év utolsó napján tipikus magyar fogás a lencsefőzelék, illetve a lencseleves. De bármilyen izgalmasabb lencsés fogással bátran készülhet!

Szerencsés új évet kíván Önnek a Húsház csapata!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink