HÍREINK

Itt a hurka szezon! Süsse végre durranásmentesen!

Ha december, akkor disznóvágás – legalábbis a hagyományok szerint ez a kettő mindig együtt jár. Bár sokak életében ennek a szokásnak csak az emléke maradt meg, egy kiadós disznótoros-vacsorára azért nem mondanak nemet. Disznótoros pedig nincs sült hurka nélkül!

A sült hurka elkészítése habár egyszerűnek tűnhet, rendkívül sok bosszankodással járhat. A sütés közben ugyanis a bél bármikor kiszakadhat, sőt arra is jó esély van, hogy egyszerűen szétrobban. Ez bár az ízélményt nem csökkenti, az étel esztétikailag jelentős károkat szenved, ami sokat ronthat a vendégek elégedettségén.

Süssön tökéletes hurkát, 5 egyszerű lépésben!

1. lépés: helyes elrendezés

 A hurkát a serpenyő helyett egy nagyobb tepsibe helyezzük. Fontos, hogy a szálak elrendezése során kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy azok ne érjenek egymáshoz. Egyébként összeragadnak, összesülnek, végül pedig elkerülhetetlenül kidurrannak.

2. lépés: szurkálás

Lehetőleg egy vékony tűvel, darabonként néhány helyen szurkáljuk meg a hurkát. Figyeljünk arra, hogy a szurkáláshoz valóban egy vékony tűt használjunk. Amennyiben húsvillával szurkáljuk, nagyobb lyukak keletkeznek, így épp ellenkező hatást érünk el, mint amit szerettünk volna. De ha egyáltalán nem ejtünk lyukakat a belen, annak is durranás lesz a vége.

3. lépés: megfelelő vízmennyiség

Gondoskodni kell arról, hogy a hurka semmiképp se ragadjon oda. Ehhez megközelítőleg fél deci vizet öntsünk a tepsibe.

4. lépés: sütőbe való behelyezés

Semmiképp ne csak azután kapcsoljuk be a sütőt, miután már behelyeztük a hurkát. Állítsuk be a sütőt 170-180 fokra, várjuk meg míg felmelegszik, majd ezután helyezzük be a tepsit a sütőbe.

5. lépés: sütés

Egyesek puhán, mások viszont ropogósan kedvelik a hurkát. A kívánt állagtól függően válasszuk ki a sütési időt. Ha puha hurkát szeretnénk, megközelítőleg fél órán át süssük, viszont amennyiben ropogós külső réteget akarunk kapni, 10 perccel tovább hagyjuk a sütőben.

 +TIPP: A fagyasztott hurkát legalább félig ki kell olvasztani, csak ezután jöhet a sütési procedúra.

A Húsház kínálatában mind a véres-, mind a májas hurkát megtalálja!>>>

Durranásmentes hurkakészítést kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink