HÍREINK

Októberi menüajánló

Bár az időnk még viszonylag szép, akárhonnan nézzük, benne vagyunk az őszben rendesen. Eljött a forró levesek, illetve az olyan szezonális gyümölcsök és zöldségek időszaka, mint az alma, körte, szőlő, szilva, kelkáposzta, sütőtök, karfiol vagy éppen brokkoli. Az októberi menü kidolgozása során érdemes ezek valamelyikét is becsempészni a felhozatalba, hogy igazán szezonális, különleges legyen a kínálat.

De hogyan néz ki szerintünk egy tökéletes októberi menü? Csak olvasson tovább, és megtudja!

Marhahúsleves

 Egy jó tányér marhahúsleves igazi tuning a szervezetnek – amire az egyre hidegebb őszi napokon bizony mindenkinek szüksége van. A gőzölgő, aranyló marhahúsleves megfőzése kissé hosszas lehet, ám a marha levesalappal gyorsan elkészíthető, sőt így garantáltan ízletes lesz.

Rántott zöldségek és rántott sajt rizzsel

 

A rántott ételek a magyar konyha legnépszerűbb fogásai közé tartoznak, melyek minden évszakban megállják a helyüket. Nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni az ínycsiklandó ropogós bundának, rejtsen az akár omlós hússzeleteket, olvadó sajtot, netán fűszeres zöldségeket. Bár a leggyakrabban a rántott fogások húst is tartalmaznak, mi most egy vega rántott tál elkészítését javasoljuk. Hiánytalan fogás lehet, ha rántott sajt, illetve rántott zöldségek – például brokkoli és karfiol – kerülnek a tányérra. A rizs tökéletes köret a bundás falatok mellé, de persze a hasáb– vagy steak burgonya is jó választás, ha a krumpli szerelmeseit szeretné lenyűgözni.

 Karamellás körtetorta

Ha másért nem is, a körtetortáért muszáj imádni az őszt. Az édes-savas ízvilágú, zamatos gyümölcs desszertként igazi ínyenc finomság. Nem is beszélve arról, ha karamellával van kombinálva… Amennyiben a harmadik fogás a karamellás körtetorta, garantáltan senki nem megy haza desszert nélkül.

Legyen szó bármely évszak, bármilyen étel-összeállításáról is, széles kínálatunkra mindig számíthat! Nézzen szét termékeink között! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink