HÍREINK

Tésztakisokos – nem csak olasz konyháknak

Hosszúkás, csavart, fodros, csiga – megannyi tésztaféle sorakozik a boltok polcain. Alapanyagukat tekintve nincs különbség közöttük – az alap a liszt, só, tojás, víz –, viszont felhasználásukban már annál inkább. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egyes pastákhoz milyen állagú szószt választunk. Az izgalmas tésztafajták közül nem könnyű kiválasztani, hogy az adott ételhez melyik lehet ideális, […]

A februári hónap terméke: a karfiol

A karfiol fogyasztása csak a századforduló után terjedt el igazán Magyarországon. Mára azonban igen kedvelt élelmiszerré vált, rengetegen egyenesen imádják. De nem csak íze, tápanyagokban gazdag rózsái miatt is érdemes helyet szorítani neki a menüben, főként februárban, a tél végi vitaminhiány idején.  Mi fán terem a karfiol?  A karfiol a Földközi-tenger keleti tájékáról származik. Közeli […]

Mielőtt lazac steaket sütne, ezt tudnia kell!

A sült lazac elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont ha nem ismeri a technikáját, pillanatok alatt elronthatja. Sokan beleesnek abba a hibába ugyanis, hogy – ahogy a többi hús esetében is – biztosra akarnak menni, és sütik, sütik, nehogy nyers maradjon az étel. Ez a húsok többségénél jó technika, a lazacnál viszont semmiképpen sem! A lazacot […]

Milyen fűszerek passzolnak a különféle húsokhoz?

Só, bors, pirospaprika, hagyma – ezek azok a fűszerek, amik szinte egyetlen húsos ételből sem hiányozhatnak. Viszont ennyivel nem elégedhetünk meg! Ahhoz, hogy igazán emlékezetes, utánozhatatlan falatok kerüljenek a tányérra, meg kell bolondítani valahogy az ételeket. Hogyan? Fűszerekkel!  Az elhibázott fűszerezéssel többet lehet ártani, mint használni, de valószerűtlen a rossz ételízesítés, amennyiben pontosan tudjuk, hogy […]

A januári hónap terméke: a kelbimbó

December a nagy lakmározások időszaka, így a januárt a legtöbben eltelve kezdik. Az év első hónapjában, épp ezért, nem árt diétás fogásokkal készülni. Ehhez tökéletes alapanyagul szolgálhat a hónap termékének választott kelbimbó. Mi fán terem a kelbimbó? A káposztafélék családjába tartozó kelbimbó igen közeli rokonságban áll a karfiollal és a karalábéval. Színe és íze leginkább […]

3 szerencsehozó szilveszteri étel

A régi idők babonái az év egy-egy időszakában erőre kapnak, méghozzá olyannyira, hogy még a fakanalat is ezek forgatják. Ilyen misztikummal övezett nap a szilveszter is, tudniillik ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. A hagyomány szerint az év utolsó napján jól megválasztott ételek szerencsét hozhatnak. Minden kultúrának megvannak a maga szerencsehozó élelmiszerei, […]

Itt a hurka szezon! Süsse végre durranásmentesen!

Ha december, akkor disznóvágás – legalábbis a hagyományok szerint ez a kettő mindig együtt jár. Bár sokak életében ennek a szokásnak csak az emléke maradt meg, egy kiadós disznótoros-vacsorára azért nem mondanak nemet. Disznótoros pedig nincs sült hurka nélkül! A sült hurka elkészítése habár egyszerűnek tűnhet, rendkívül sok bosszankodással járhat. A sütés közben ugyanis a […]

Decemberi menüajánló, avagy itt a tökéletes karácsonyi menü

Az év vége az egyik legkülönlegesebb időszak. Tele van várakozással, izgalommal, gyönyörű fényekkel, bódító illatokkal és persze mennyei falatokkal. Ebben a hónapban mindig valami igazán különleges menüvel kell előrukkolni, ami az ünnepi hangulatot csak tovább fokozza. Az elvárásoknak nem könnyű eleget tenni, viszont egy gondos menüválasztással könnyen meg lehet nyerni a vendégeket. De mi az […]

A nagy zöldségkeverék ismertető – mihez mi passzol?

Többféle zöldségből összeállított keverék számtalan verziója elérhető gyorsfagyasztott formában. Ezek rendkívül jól használhatóak köretként, saláta-alapként vagy levesekhez. A gond csak az, hogy a zöldségkeverékek tömkelege között hihetetlenül nehéz eligazodni, nem egyszerű eldönteni, hogy mi mihez passzol. Most azonban egy nagy zöldségkeverék ismertető keretein belül összeszedtük a legnépszerűbb keverékfajtákat, illetve ötleteket adunk ahhoz, hogy milyen ételek […]

4 tipp, hogy tökéletes legyen a Márton-napi libalakoma

November 11-én libát eszünk! Mert ha nem akarunk egész évben éhezni – ahogy a mondás tartja –, akkor bizony nincs más választásunk! Bár a jóslat beteljesülésétől nemigen tartanak sokan, a liba fogyasztása szokásként megmaradt. Így novemberben bizony érdemes egy különleges Márton-napi menüvel előrukkolni! A liba legkedveltebb részei a combja, a mája és a melle húsa, […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink