HÍREINK

A februári hónap terméke: a karfiol

A karfiol fogyasztása csak a századforduló után terjedt el igazán Magyarországon. Mára azonban igen kedvelt élelmiszerré vált, rengetegen egyenesen imádják. De nem csak íze, tápanyagokban gazdag rózsái miatt is érdemes helyet szorítani neki a menüben, főként februárban, a tél végi vitaminhiány idején.

 Mi fán terem a karfiol?

 A karfiol a Földközi-tenger keleti tájékáról származik. Közeli rokonságban áll a káposztával, a brokkolival és a kelbimbóval. Az egészséges táplálkozásban kifejezetten nagy szerepe van, ugyanis a benne lévő élelmi rost, illetve bizonyos kéntartalmú összetevők védelmet nyújtanak egyes megbetegedésekkel szemben. Továbbá C-vitamin tartalma is igen magas. Íze lágy, kissé édes és krémes.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

Rendkívül változatosan és egyszerűen felhasználható alapanyag. A virágzat tömörségének köszönhetően főzés közben sem esik össze, megőrzi mutatós formáját.

A konyhában leginkább leveseket, rántott és sült karfiolt készítenek belőle, illetve savanyúságként is igen népszerű.

Recept: parmezános sült karfiol

Hozzávalók: 

 Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

A karfiolrózsákat forgassuk meg olívaolajban, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Az ízesített, olajozott karfiolokat helyezzük egy sütőlemezre, méghozzá úgy, hogy semmiképp se fedjék egymást. Süssük kb. 20-30 percig. Ha szükségesnek látjuk, félidőben forgassuk meg.

Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg reszelt parmezánnal, illetve petrezselyemmel. Helyezzük vissza a sütőbe, egészen addig, míg a sajt ráolvad és egy kicsit megpirul. Előételként, esetleg köretként is tálalható.

Nézzen szét a Húsház széles kínálatában, és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron!>>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink