HÍREINK

Milyen fűszerek passzolnak a különféle húsokhoz?

Só, bors, pirospaprika, hagyma – ezek azok a fűszerek, amik szinte egyetlen húsos ételből sem hiányozhatnak. Viszont ennyivel nem elégedhetünk meg! Ahhoz, hogy igazán emlékezetes, utánozhatatlan falatok kerüljenek a tányérra, meg kell bolondítani valahogy az ételeket. Hogyan? Fűszerekkel!

 Az elhibázott fűszerezéssel többet lehet ártani, mint használni, de valószerűtlen a rossz ételízesítés, amennyiben pontosan tudjuk, hogy mi az, amit a különféle húsokhoz használhatunk. Cikkünkben most összeszedtük, hogy egyes húsfajtákhoz milyen fűszerek illenek!

Sertés

A magyar asztalokon a leggyakrabban előforduló húsfajta – főként a török idők óta – kétségkívül a sertés. Ez azonban nem azt jelenti, hogy már nem lehet semmi újat kihozni belőle, hiszen egy-egy jól megválasztott fűszer csodákra képes.

A sertéshez kiválóan passzol a babérlevél, kömény, kakukkfű, bors, rozmaring, tárkony, pirospaprika és a majoranna.

Csirke

A sertéshez hasonlóan a csirke is számtalan módon elkészíthető, így a népszerűségi listának ez is az élén jár. De milyen fűszerezéssel a legfinomabb? Amennyiben bazsalikom, majoranna, bors, fokhagyma, kakukkfű, kapor, pirospaprika, rozmaring, tárkony vagy menta és citrom kerül a húsra, azzal nem lőhetünk mellé.

Marha

A marha az egyik legnépszerűbb grill és barbecue hús, de persze egyéb felhasználásra is tökéletes. Ahhoz viszont, hogy valóban mennyei falatok készüljenek belőle, ne maradjon ki a receptből a fokhagyma, hagyma, bors, kakukkfű, chili, kömény, babérlevél és a petrezselyem. De az egyszerű ízek kedvelői számára a és bors kombó is ideális választás lehet.

Halak

Hazánkban a legtöbb háztartásban ritkán hal a menü, így elkészítésével is többeknek gyűlik meg a baja. Hogy bátrabban vágjon neki a halas fogásoknak, ismerje meg azokat a fűszereket, amikkel nem ronthatja el azokat. Halhoz jó választás a rozmaring, tárkony, lestyán, bazsalikom, kakukkfű és persze a bors, illetve fokhagyma is.

Bárány

 A báránytól sokan kifejezetten tartanak, mivel nem könnyű igazán jól elkészíteni. Viszont ha a bárány sósabb húsát zöldfűszerekkel ellensúlyozzuk, csak jól járhatunk. Fűszerek, amiket használhatunk: majoranna, petrezselyem, rozmaring, tárkony, kapor. De az étel elkészítése során a nagy klasszikusok, tehát a bors, fokhagyma, pirospaprika is jól jöhet.

 Vadak

 A vadhúsokból szenzációs ételkülönlegességek készíthetők, főként ha a fűszerezésnél sem megy semmi félre. A vadakhoz a következő fűszereket ajánljuk: kakukkfű, szegfűszeg, szerecsendió, rozmaring, tárkony.

 A Húsháznál a fűszerek széles választékban és remek minőségben érhetők el! Nézzen szét termékeink között! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink