HÍREINK

Tésztakisokos – nem csak olasz konyháknak

Hosszúkás, csavart, fodros, csiga – megannyi tésztaféle sorakozik a boltok polcain. Alapanyagukat tekintve nincs különbség közöttük – az alap a liszt, só, tojás, víz –, viszont felhasználásukban már annál inkább. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egyes pastákhoz milyen állagú szószt választunk.

Az izgalmas tésztafajták közül nem könnyű kiválasztani, hogy az adott ételhez melyik lehet ideális, mi most mégis megkíséreltük. Mutatjuk a nagy kedvenceinket!

Pappardelle

A különleges fészek formába göngyölített tésztacsíkkal igen mutatós ételkülönlegességek állíthatók össze. Többnyire húsételekkel párosítják. A kacsához vagy vaddisznóhoz készített gombás szószokhoz például bátran tálalhatjuk.

 Orsótészta

A fusilli tésztának is nevezett csavaros-spirálos küllemű tészta rendkívül jól felveszi a szószokat. Tengeri herkentyűk mellé, esetleg tartalmasabb, húsos ragukhoz is jó választás lehet.

 Penne

A szicíliai tészta nagyon kedvelt típus, melyet paradicsomos és tejszínes mártásokkal is ajánlják. A barázdált tészta egyenletesen felveszi a szószt, sőt a közepébe is kerül a raguból. Előszeretettel veszik igénybe a rakott fogások készítésénél is.

 Hosszúmetélt

 A lapos, széles hosszúmetélt szinte mindenhez illik. Ajánlott bolognaival kínálni, de egy egyszerű mártással, például egy gombás szósszal nyakon öntve is mennyei.

 Makaróni

 A makaróni az észak-olasz konyha nagy kedvence. Remekül párosítható hígabb mártásokkal, de sok sajttal megszórva, akár sütőben is készülhet belőle rakott tészta. Ha a magyaros ízeket szeretnénk a tányéron viszontlátni, pörkölttel egybeforgatva is kínálhatjuk.

Spagetti

A világ talán legkedveltebb tésztaféléje a spagetti. Szinte minden mártással párosítják, többek között bolognai raguval is. Érdekesség, hogy az olaszok nem eszik bolognaival a spagettit, helyette inkább halakkal és kagylókkal szolgálják fel.

Szarvacska

Az Olaszországban Mezzi Gomitinek nevezett szarvacska tészta leginkább a gyerekek nagy kedvence. A rövid, szárított üreges pastából készül többek között a népszerű Mac&Cheese is.

Farfalle

A magyarul masnitésztának nevezett olasz alapanyag ideális sűrűbb, paradicsomos szószokhoz, de a hideg tésztasalátákhoz is a lehető legjobb választás.

A különféle tésztavariációkat keresse a Húsház kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink