HÍREINK

Hogyan lehet a tészta al dente?

Al dente, azaz fogkemény: a tészta megpuhul, de még harapható, viszont kicsit roppan a fogunk alatt – ilyen a tökéletes olasz tészta. Felejtsük el a szétfőtt, ragacsos tésztához hasonló készítményeket! Ismerjük meg inkább a pompás al dente tészta titkát. Csak néhány alap lépést kell tudni ahhoz, hogy az olasz finomságok egy következő szintre emelkedjenek. Al […]

Áprilisi menüajánló

Végre elérkeztünk húsvét havához, amikor mindenki degeszre eheti magát sonkával, tojással, tormával és omlós kaláccsal. Ezután persze nehéz megnyerni a sok finomságtól eltelt vendégeket, ám most összeállítottunk egy olyan menüsort, ami garantáltan az asztalhoz vonz mindenkit. Zöldséges tyúkhúsleves húsgombóccal A zöldséges húsgombócleves az első fogások egyik legfinomabbja. Mivel hús is van benne, sok helyen csak […]

Vörösbab vs. tarkabab – melyik a jobb választás?

Az apró, rostban, fehérjében gazdag, könnyen eltartható zöldség évezredeken keresztül az emberiség egyik legfontosabb energiaforrása volt. Az idő múlásával ez mit sem változott, a bab a világ konyháinak a mai napig rendkívül kedvelt étele. Közel 4 ezer fajta bab ismeretes. Létezik többek között fehér, zöld, fekete, vörös és tarka, formájuk pedig lehet kerek, lapos, esetleg […]

Itt a tavasz! – menüajánló

Minden évszak új ízeket hoz magával. Ahogy beköszönt a tavasz, azonnal előtérbe kerülnek a szép, színes gyümölcsök, zöldségek. Ilyenkor mindenki inkább a könnyű ételekre vágyik. Állítson össze egy évszaknak megfelelő mennyei menüt, kerüljenek a szezonnak megfelelő ízek a tányérra. Ehhez van egy jó kis menüötletünk, amit érdemes próbára tenni! Áfonyaleves Ez az az étel, amire […]

Nagy fűszerismertető, hogy tudja, mit dob az ételbe

A fűszerek világa hihetetlenül sokrétű. Rengeteg izgalmas, feledhetetlen ízkavalkádot rejt magában. A főzés során amilyen nagyot lehet velük diadalmaskodni, épp olyat lehet bukni is. Hogy az Ön konyhájában az előbbi legyen a gyakoribb, és az elkészített ételekből a megfelelő fűszerválogatásoknak köszönhetően a lehető legtöbbet hozhassa ki, ismerkedjen meg közelebbről a fűszerekkel! Cikkünkből most öt fűszerről […]

A tengerek mennyei eledele, a kagyló

Minden étlapra kell, hogy kerüljön valami igazán különleges fogás, hiszen sokan épp azért látogatnak el az éttermekbe, hogy olyan finomságokat falatozhassanak, amiket a mindennapokban nem, vagy csak nagyon ritkán szoktak. Nem is beszélve az ínyencekről, akik kifejezetten a rendkívüli ízek szerelmesei. Ha különlegességekről van szó, akkor a kagyló lehet az egyik legjobb választás. Nem mindennapi […]

Februári menüajánló

Februárban, a szerelmesek hónapjában se maradjon éhen senki! Állítson össze egy olyan menüt, ami nem igényel nagy előkészületeket, gyorsan elkészíthető és senki sem tud neki ellenállni. Ha még nem dolgozta ki a menüt a hónap minden napjára, van egy jó kis ötletünk Önnek! Gyümölcsleves  A szupergyors, finom, kissé savanykás, hidegen és melegen is ellenállhatatlan erdeigyümölcs-levessel […]

Ha farsang, akkor fánk!

A farsangi időszakot a gazdagon terített asztalok jellemzik, amikről a mennyei levesek, a ropogós húsok és persze a lekvárok fánkok sem hiányozhatnak. Sokan még mindig betartják a húshagyó keddet követő nagyböjti diétát, így természetes, hogy a farsang utolsó napjaiban még kihasználják a lehetőséget és a legfinomabb falatokat, ameddig csak tudják, elfogyasztják. Most azt a receptet […]

Készítse el a halburgerek királyát!

Marha, sertés, csirke? Milyen hús kerüljön a hamburgerbe? Ne ragadjon le a megszokott hármasnál, készítsen egy különleges halburgert, ami után még a legínyencebbek is megnyalják mind a tíz ujjukat. Mutatjuk is a receptet! Ínyenc hekkburger  Hozzávalók:  hamburger zsemle natúr hekk burger fokhagymapor só bazsalikom citromlé hagyma kapribogyó csemege uborka petrezselyemzöld majonéz tejföl vaj sajt olaj […]

Így lesz roppanós, repedésmentes a sült kolbász, illetve a májas- és véres hurka

A téli időszakhoz hozzátartozik a disznóvágás is, vagy legalábbis annak nosztalgiája. Ha máshogy nem is, de egy kiadós disznótoros-vacsorával sokan fel szokták eleveníteni gyerekkori emlékeiket. Ha pedig disznótoros, akkor a sült hurka és kolbász sem maradhat ki a menüből. Ezek elkészítése bár egyszerűnek tűnhet, van néhány olyan apróság, amiken könnyedén el lehet csúszni. Hogy ez […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink