HÍREINK

Nagy fűszerismertető, hogy tudja, mit dob az ételbe

A fűszerek világa hihetetlenül sokrétű. Rengeteg izgalmas, feledhetetlen ízkavalkádot rejt magában. A főzés során amilyen nagyot lehet velük diadalmaskodni, épp olyat lehet bukni is. Hogy az Ön konyhájában az előbbi legyen a gyakoribb, és az elkészített ételekből a megfelelő fűszerválogatásoknak köszönhetően a lehető legtöbbet hozhassa ki, ismerkedjen meg közelebbről a fűszerekkel!

Cikkünkből most öt fűszerről tudhat meg többet!

 Borókabogyó

 A borókabogyó az egyetlen fűszerfajta, amely tűlevelű növényről származik. Szárított formában a bogyónak édeskés, fás íze van. Kiválóan passzol a vadételekhez, pitékhez, savanyúságokhoz, levesekhez és mártásokhoz. A fácánleves, a vaddisznósült, illetve a szarvaspörkölt tökéletes ízesítője lehet.

 Bazsalikom

 A királyi fűszernek is nevezett bazsalikom az egyik legkedveltebb ételízesítő. Fűszeres, édeskés az íze. A konyhák kihagyhatatlan eleme. Kerülhet salátába, hideg és meleg mártásba, olasz tésztaételekbe, illetve akár még desszertekbe is. Használata csak javíthat a görög salátán, a lasagnen, a különféle spagettiken, illetve a pizzákon.

 Currypor

 A currypor a britek találmánya, hogy az indiai konyha jól ismert fogásait könnyedén, a legkisebb fáradozással az asztalra tudják tenni. A currypor fő komponense a koriandermag, a maga tiszta, citromos ízével. Emellett jellemzően tartalmaz még római köményt, borsot, chilit, amiket szárazon egybe pirítanak, majd azokat porrá őrölik. A currypor jellegzetes színét a kurkuma adja. Az íze természetesen függ a fűszerek arányától, de mindenképp fűszeres, intenzív illatú, kissé csípős ízű. A currypor az indiai csirke, a sólet, illetve a fűszeres sült csicseriborsó kihagyhatatlan fűszere.

 Babérlevél

 A Kis-Ázsia és a Földközi-tenger vidékén honos az örökzöld cserje. Levele fényes, bőrszerű, az illata fűszeres, az íze pedig kesernyés. A háztartásokban jellemzően levesek, főzelékek, sültek és savanyúságok ízesítésére használják. Lencsefőzelék, lebbencsleves, illetve babgulyás sincs babérlevél nélkül.

 Fűszerkömény

 A fűszerkömény Európában a XIII. század óta hódít. Fanyar, édeskés íze miatt más fűszerekkel csak ritkán párosítják. Levesek, saláták, főzelékek, sültek tökéletes ízesítője. A fűszerköménnyel feldobható a tojásleves, a korhelyleves, a kelkáposzta-főzelék, de még a töltött káposzta is.

 A Húsház kínálatában fűszerek széles választéka áll rendelkezésre, melyekkel minden étel megbolondítható!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink