HÍREINK

Így lesz roppanós, repedésmentes a sült kolbász, illetve a májas- és véres hurka

A téli időszakhoz hozzátartozik a disznóvágás is, vagy legalábbis annak nosztalgiája. Ha máshogy nem is, de egy kiadós disznótoros-vacsorával sokan fel szokták eleveníteni gyerekkori emlékeiket. Ha pedig disznótoros, akkor a sült hurka és kolbász sem maradhat ki a menüből. Ezek elkészítése bár egyszerűnek tűnhet, van néhány olyan apróság, amiken könnyedén el lehet csúszni. Hogy ez semmiképp ne történjen meg, fogadja meg sütési tanácsainkat!

Kolbász

 Kezdjük a legegyszerűbbel! A klasszikus, tökéletes kolbász sütésének az egyetlen titka, hogy mindenképp érdemes néhány helyen megszurkálni, és addig sütni míg jól le nem pirul. Sokan már-már feketére sütve kedvelik, tehát mindenképp érdemes rákérdezni, hogy az adott vendég hogyan kéri.

 Májas hurka

A májas hurka nedvességtartalma magasabb, mint a kolbászé, emiatt sütés közben több gőz is képződik benne. Az elsődleges feladatunk tehát, hogy a gőz távozását megkönnyítsük, ezáltal elkerülve a hurka szétrepedését. Fogpiszkálóval ajánlott megszurkálni a hurkát, arra azonban figyelni kell, nemhogy túl nagy lyukat hozunk létre. Ha a lyuk mérete nagyobb a kelleténél, könnyedén tovább repedhet a bél, így épp azt érjük el, amit kerülni szerettünk volna.

 Véres hurka

A véres hurka egy igazi rétegétel, nagyon sokan nem kedvelik. Pedig ha jól van elkészítve, rendkívül finom különlegesség lehet belőle.

A véres hurka nedvességtartalma kifejezetten alacsony, így az étel könnyen kiszárítható. Ráadásul a vér kocsonyásító hatása is fokozza az esélyét annak, hogy szárazra sült hurkát kapjunk.

A véres hurka sütése előtt ajánlott egy kis folyadékot is alálocsolni, valamint a szurkálást sem hagyhatjuk ki. Egy-két centinként szurkáljuk meg egy vastagabb tűvel, alul és felül is.

A Húsház széles kínálatára a téli szezonban is számíthat!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink