HÍREINK

Ha farsang, akkor fánk!

A farsangi időszakot a gazdagon terített asztalok jellemzik, amikről a mennyei levesek, a ropogós húsok és persze a lekvárok fánkok sem hiányozhatnak. Sokan még mindig betartják a húshagyó keddet követő nagyböjti diétát, így természetes, hogy a farsang utolsó napjaiban még kihasználják a lehetőséget és a legfinomabb falatokat, ameddig csak tudják, elfogyasztják.

Most azt a receptet hoztuk el, ami a farsangi időszak megkoronázásaként tökéletes választás lehet.

Lekváros fánk

 Hozzávalók:

Elkészítés:

Első körben fontos leszögezni: a lekváros fánk alapanyagai mind szoba-hőmérsékletűek kell, hogy legyenek, a lisztet  pedig át kell szitálni. Ha ez mind adott, bele is vághatunk a tészta összeállításába.

Egy csipet cukrot szórjunk a tejbe, majd morzsoljuk bele az élesztőt és adjunk hozzá egy evőkanálnyi lisztet. Hagyjuk 10-15 percet felfutni.

A lisztet a porcukorral, a sóval és a vajjal egy tálba tesszük, majd ráöntjük az élesztős mixet, illetve a tojássárgáját. A keveréket robotgéppel alaposan megdagasztjuk. Lefóliázzuk, majd 30-45 percen át kelesztjük, lehetőség szerint meleg helyen.

Liszttel meghintett nyújtódeszkán megközelítőleg 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy tetszőleges méretű pohárral kiszaggatjuk. Lisztezett felületen letakarjuk a fánkokat, majd hagyjuk 20 percen át pihenni.

Forró olajban, mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha a fánk szoba-hőmérsékletűre hűlt, egy fánktöltő csöves habzsákot a fánk oldalába szúrunk, és megtöltjük nagyjából két evőkanálnyi lekvárral. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 Sok sikert kívánunk a finomság elkészítéséhez!

 A Húsház széles kínálatára a farsangi időszakban is számíthat!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink