HÍREINK

Így süssön hurkát, durranás nélkül

A tél egyik kihagyhatatlan fogása az igazi házias ízeket biztosító hurka. Remek étel, azonban az elkészítése rendkívül sok bosszankodással jár. A sütés közben a bél a legtöbbször kiszakad, szétrobban. Ezáltal ugyan az ízélmény semmit nem romlik, az étel esztétikailag jelentős károkat szenved. És valljuk be, a kinézet is sokat számít, ugyanis egy szétrobbant hurkát kellemetlen […]

Új év, új étkezési szokások

Az év elején sokan átértékelik az életüket, és megfogadják azt, hogy a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy egészségesebben éljenek, táplálkozzanak. Ezt a törekvést támogassa Ön is, kínálja a legideálisabb húsokat vásárlói számára. De nézzük is, hogy melyek nevezhetők a legegészségesebb húsoknak. Lazac Rengeteg érv szól a lazac fogyasztása mellett. Rendkívül finom és egészséges, a […]

A karácsonyi menü, amit mindenki imádni fog

Az ünnepi menüre a legtöbb helyen nagy figyelmet fordítanak. Mindenki arra törekszik, hogy ekkor valami igazán finom étellel álljon elő, amit sokan szeretnek. Mi most egy klasszikus, ínycsiklandó menüötletet hoztunk Önnek, amellyel biztosan elbűvöl majd mindenkit. Előétel: töltött káposzta A karácsony a kiadós evésekről híres, így az ünnepi időszakban bátran kínálható előételként is a töltött […]

Kacsa, liba, pulyka, csirke? Melyik a legegészségesebb szárnyas?

A hús az emberi szervezet fehérjeszükségletének fedezésében fontos szerepet játszik, mindemellett számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A baromfihúsok nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket elkészítésük után is megtartják. A húskészítmények fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott táplálkozásban, valamint fogyasztásuknak jelentős gasztronómiai hagyományai is vannak. Egy jól elkészített húsétellel garantáltan lenyűgözheti vendégeit. De melyik baromfi […]

Használjon szezonális alapanyagokat télen is!

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei, zöldségei, amelyek az adott hónaphoz igazán jól passzolnak, és valahogy jobban is esnek ekkor. A szervezetnek szüksége van a változatos táplálkozásra, így javasolt mindig a friss alapanyagokat becsempészni a menüsorokba. Nézzük, milyen hozzávalókból főzzönk a téli hónapokban! Alma A lédús gyümölcsben rengeteg lehetőség rejlik, ugyanis számos formában felhasználható. […]

Az egyre hidegebb napok elhozzák a savanyúságok idejét is

Ahogy közelednek a hűvösebb napok, a friss zöldségeket annál inkább felváltják a savanyúságok. A téli időszakban semmi nem tudja felvenni a versenyt, a finomabbnál finomabb savanyított ropogós csemegékkel. A következőkben bemutatjuk a legízletesebb savanyúságokat, amelyek mindamellett, hogy mennyeiek, vitaminban is gazdagok. Ecetes almapaprika A vastag húsú, fehér almapaprikát a legtöbb helyen kizárólag savanyítás céljából termesztik. […]

Csekélység, de számít: milyen tésztaformát válasszunk?

A receptekben rendszerint megírják, hogy milyen tésztát kell használni az adott ételhez. Van, aki a leírást figyelmen kívül hagyja, inkább mindig a kedvence mellett teszi le a voksát. Ebből nagyobb baj nem lehet, de ha a különböző szószokhoz a megfelelő tésztát választjuk, az étel harmonikusabb lesz, mind látványra, mind ízre. Lássuk, hogy mi, mivel illik […]

Öt gyógyhatású fűszer, amelyeket érdemes készleten tartani a konyhában

Bár tudományosan még nem igazolták, meggyőző bizonyítékok vannak arra, hogy néhány fűszer jó hatással lehet akár a krónikus betegek állapotára is. Cikkünkből most megismerkedhet öt olyan növénnyel, amelyeket érdemes beszerezni, ha a kínált ételeket nemcsak finommá, hanem igazán egészségessé is szeretné tenni. Rozmaring Kutatások bizonyítják, hogy a rozmaring jótékony hatással van a kognitív képességekre. A […]

A legjobb mentőöv: a gyorsfagyasztott ételek

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor a teendők besűrűsödnek és a rohanás kellős közepén mindent tökéletesen kell megoldani. Szerencsére ezekre az esetekre is van egy nagyszerű megoldás, ami nem más, mint a gyorsfagyasztott ételek! Pillanatok alatt elkészíthetőek, ízletesek és még laktatóak is. Megmutatjuk melyek a mirelit ételek szupersztárjai! Mindenki kedvence: a csirkehús Hús nélkül legtöbbünk el […]

Ezért nem ajánlott mellőzni a vadhúst a hétköznapokban

Manapság kevésbé elterjedt a vadhús fogyasztása. Gyakrabban eszünk baromfit vagy sertést, hiszen ezek sokkal könnyebben beszerezhetők, mint például a szarvashús. Megéri azonban a vásárlásra szánni a fáradtságot, hiszen meglehetősen sok előnye van a különböző vadak fogyasztásának! A vadhús pozitív hatásai A vadonélő állatok húsában gyakorlatilag nincs zsír, ez az állatok aktivitásának, a folyamatos mozgásnak és […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink