HÍREINK

Kacsa, liba, pulyka, csirke? Melyik a legegészségesebb szárnyas?

A hús az emberi szervezet fehérjeszükségletének fedezésében fontos szerepet játszik, mindemellett számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A baromfihúsok nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket elkészítésük után is megtartják.

A húskészítmények fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott táplálkozásban, valamint fogyasztásuknak jelentős gasztronómiai hagyományai is vannak. Egy jól elkészített húsétellel garantáltan lenyűgözheti vendégeit.

De melyik baromfi a legegészségesebb? Eláruljuk!

Kacsa

A kacsahús magas fehérjetartalommal rendelkezik, ízanyagban gazdag, és kifejezetten kalóriadús étel. Ünnepi fogásnak tökéletesen megfelel. A különleges napokon a csirkének rendkívül jó alternatívája lehet. A kacsa ízéhez jól passzolnak a gyümölcsös köretek.

Liba

A libahús magas zsírtartalmának köszönhetően a baromfitermékek közül energiában a leggazdagabb. Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült. Kiválóan illik a burgonyával és a párolt vörös káposztával.

Pulyka

A pulykahús fogyasztása része az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ugyanis zsírszegény, valamint értékes fehérjékben, illetve vitaminokban. A pulyka legértékesebb része a melle, de szívesen fogyasztják a combját és a szárnyát is. Jellemző elkészítési módjai közé tartozik a sütés, a grillezés és a kirántás.

Csirke

A csirkehús táplálkozási szempontból rendkívül értékes. A baromfi izomrostjai puhák, kötőszövetei zsírban szegények, így könnyen emészthető. A fehérjetartalma magas és teljes értékű, a vitaminok közül pedig főleg a B-vitamin szintje jelentős, de ásványi anyagokban is gazdag. Elkészítési módjának csak a fantázia szabhat határt, ugyanis grillezhetjük, süthetjük, párolhatjuk vagy főzhetjük. Mindenhogy finom. Köretként kínálhatunk mellé zöldséget, tésztát és gyümölcsöt is.

Összességében elmondhatjuk, hogy mind a négy említett szárnyas rengeteg tápanyagot tartalmaz. Változatos fogyasztásuk a legegészségesebb!

A különféle szárnyas húsokat nálunk mindig megtalálja. Nézzen be a Húsház kínálatába!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink