HÍREINK

Így süssön hurkát, durranás nélkül

A tél egyik kihagyhatatlan fogása az igazi házias ízeket biztosító hurka. Remek étel, azonban az elkészítése rendkívül sok bosszankodással jár. A sütés közben a bél a legtöbbször kiszakad, szétrobban. Ezáltal ugyan az ízélmény semmit nem romlik, az étel esztétikailag jelentős károkat szenved. És valljuk be, a kinézet is sokat számít, ugyanis egy szétrobbant hurkát kellemetlen felszolgálni a vendégeknek.

Lássuk, hogyan kell helyesen hurkát sütni öt lépésben.

  1. Tegyük a hurkát egy nagyobb tepsibe. Lényeges, hogy úgy helyezzük el a szálakat, hogy azok ne érjenek egymáshoz. Egyébként összeragadnak, összesülnek és kidurrannak.
  2. Mielőtt behelyeznénk a hurkát a sütőbe, mindenképp melegítsük fel azt, 170-180 fokra.
  3. Sütés előtt szurkáljuk meg a hurkát, méghozzá lehetőleg egy vékony tűvel. Nem kell sokat szurkálni, elég darabonként néhány helyen. Ha húsvillával szurkáljuk, és nagyobb lyukak keletkeznek, vagy ha egyáltalán nem szurkáljuk meg, akkor biztos, hogy szétdurrannak.
  4. Öntsünk megközelítőleg fél deci vizet a tepsibe, hogy a hurka ne ragadjon oda.
  5. Ha puhán szeretnénk hagyni a hurkát, akkor megközelítőleg fél órán keresztül süssük. Viszont ha arra vágyunk, hogy a bőre igazán ropogós legyen, akkor 10 perccel tovább hagyjuk a sütőben.

Mindemellett még van egy plusz tippünk, hogy semmiképp ne legyen durranás a sütés vége. A fagyasztott hurkát legalább félig ki kell olvasztanunk, majd ezután jöhet a fenti sütési procedúra.

Mind a véres-, mind a májashurkát megtalálja a Húsház kínálatában! Az elkészítéséhez pedig sok sikert kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink