HÍREINK

Használjon szezonális alapanyagokat télen is!

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei, zöldségei, amelyek az adott hónaphoz igazán jól passzolnak, és valahogy jobban is esnek ekkor. A szervezetnek szüksége van a változatos táplálkozásra, így javasolt mindig a friss alapanyagokat becsempészni a menüsorokba.

Nézzük, milyen hozzávalókból főzzönk a téli hónapokban!

Alma

A lédús gyümölcsben rengeteg lehetőség rejlik, ugyanis számos formában felhasználható. A zamatos, kissé savanykás változatai is csodálatosan érvényesül a különféle süteményekben, de a kekszben, a palacsintában, illetve az almás pitében is.

Mindezek mellett az almát salátába, köretbe, levesbe is nyugodtan tehetjük. A karácsonyi vacsorák bármely fogásának alkotóelemeként megállja a helyét!

A legegyszerűbb, ha almakockákat szerez be, így nem kell az időt pazarolnia az aprítási munkákkal.

Bab

A téli konyha egyik legfontosabb energiaforrása a bab, amely rostban és fehérjében rendkívül gazdag zöldség.

A babhoz leginkább a zöldfűszerek illenek, mint például a rozmaring, a kakukkfű vagy a babérlevél.

A magyar és a nemzetközi konyha sokféle ételt képes a zöldségből előállítani. A hazai asztalokon jellemzően leves vagy sólet formájában van jelen a bab. De készíthető belőle főzelék, saláta, vagy akár a mexikói chilis bab is.

Brokkoli

A párolva, sütve, főzve egyaránt kitűnő zöldségfélék egyike a brokkoli. A gyorsfagyasztott zöldséget felengedés nélkül érdemes lobogó forró vízbe helyezni, ugyanis így nem vész el értékes vitamin- és tápanyagtartalma. Amennyiben leves vagy krémleves készül belőle szintén felengedés nélkül ajánlott a fazékba helyezni.

Arra nagyon figyelni kell, hogy soha nem szabad túlfőzni, a friss brokkoli nagyobb rózsáinak is elegendő 5-8 perc, de a mélyhűtöttnek gyakran ennél is kevesebb főzési időre van szüksége.

Sütőtök

Nem csak az ősz sztárja a sütőtök, hiszen a téli hónapokban is jól jöhet egy mennyei sütőtökös étel. Ehetjük sütve, főzhetünk belőle levest, valamint számos egyéb izgalmas fogásban kaphat szerepet.

Édeskés, de alapvetően semleges íze miatt nagyon jól állnak a sütőtöknek a fűszerek. Például a fahéj rendkívül jól harmonizál vele.

A Húsház kínálatában a téli hónapokhoz passzoló zöldségeket, gyümölcsöket is megtalálja, méghozzá széles választékban!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink