HÍREINK Kategória: Blog
Itt a tökéletesen ropogós sült krumpli titka
Nincs nagyobb csalódás a puha hasábburgonyánál. Hiszen ha valaki sült krumplit rendel, akkor belül puha, kívül pedig aranybarna, ropogós kéreggel képzeli el. Ezt azonban nem is olyan egyszerű elérni. Ahhoz, hogy valóban ideális állagú legyen a sült krumpli, mindössze néhány apró, de annál fontosabb dologra kell odafigyelni. Nézzük is, hogy mik ezek! Főzzük elő a […]
GrillszezON: 5 hasznos tipp a tökéletes grillezett falatokért
A grillezést sokan félvállról veszik, hiszen mi is lehetne ebben olyan bonyolult? Ennek a hozzáállásnak tudható be, hogy sokszor kerülnek le a grillről túlságosan átsült vagy ízetlen falatok. Ahhoz, hogy a grillezett ételek valóban tökéletesek legyenek, fontos néhány jó tanács megfogadása. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt hasznos tippet, amelyek segítségével garantáltan elvarázsolhatja vendégeit a grillen készített ínycsiklandó […]
A júniusi hónap terméke: földieper
Nem indulhat el a nyár az ízletes, illatos, frissítő és persze rendkívül egészséges eper nélkül. Jellegzetes, semmi mással össze nem téveszthető íze, ragyogó piros színe sokak kedvencévé teszi ezt a gyümölcsöt. De mi mindent érdemes tudni róla? És milyen formában tegyük az asztalra? Csak olvasson tovább, és megtudja! Mi fán terem az eper? Eperfán! Sokan […]
Kiváló alapanyagok, amelyek meggyőzően helyettesítik a húst
Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy csökkentik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, esetleg teljes mértékben kiiktatják a húst az étrendjükből. Az erősödő trendet követve javasoljuk, hogy Ön is vegyen fel néhány ellenállhatatlan húsmentes fogást a menüjébe. De hogyan lehet elérni, hogy a vegetáriánus ételek tápanyagtartalma ne csökkenjen? Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legjobb húshelyettesítő alternatívák. A […]
Mi szól a gyorsfagyasztott élelmiszerek mellett?
A gyorsfagyasztott alapanyagokkal kapcsolatban sokaknak fenntartásai vannak. A legtöbben attól tartanak, hogy a mirelit termékek nem olyan egészségesek, mint a frissen vásárolt élelmiszerek. Fontos azonban leszögezni, hogy ez súlyos tévedés! Bizonyított tény, hogy a fagyasztottak sok esetben még egészségesebbek is, mint a „friss” alapanyagok, ráadásul számos további termékelőnyről is beszélhetünk. Egészségesek A gyorsfagyasztási eljárás segít […]
A májusi hónap terméke: a brokkoli
Ha május, akkor itt a brokkoli szezon! A rendkívül egészséges zöldségfélét sokan imádják, mások viszont helyből elutasítják. Az utóbbi csoportba leginkább azok tartoznak, akik rosszul elkészített, túlfőzött vagy nem megfelelően fűszerezett brokkolit fogyasztottak. Kis odafigyeléssel azonban ez a zöld finomság igazi kedvenccé válhat. Nézzük is, hogy mi a titka! Mi fán terem a brokkoli? Közeli […]
Egyszerű praktikák az egészségtelen összetevők helyettesítésére a konyhában
Egyre többen döntenek az egészséges életmód mellett, ezért érdemes néhány ennek megfelelő ételt is felvezetni az étlapra! Segítünk! Szerencsére a megszokott, a szervezetre káros alapanyagok helyettesítése egyszerű és hatékony módszer az egészségesebb ételkészítéshez. Az alábbiakban néhány egyszerű módszert mutatunk az egészségtelen összetevők helyettesítésére. Édesítőszerek A cukor helyett válasszunk olyan édesítőszereket, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak, és […]
Így készül a tökéletes húsvéti főtt sonka!
Nincs húsvét főtt sonka nélkül! Sonkát főzni gyerekjáték – a legtöbben ezt gondolják. Csakhogy sokszor az egyszerű feladatok során lehet a legkönnyebben elcsúszni. Ahogy minden ételnek, a főtt sonkának is megvannak a maga apró kis titkai, amelyekkel garantálható az a jól ismert ízélmény, amire az ünnepek alatt mindenki vágyik. Cikkünkben összeszedtük, hogy mire kell figyelni. […]