HÍREINK

Itt a tökéletesen ropogós sült krumpli titka

Nincs nagyobb csalódás a puha hasábburgonyánál. Hiszen ha valaki sült krumplit rendel, akkor belül puha,  kívül pedig aranybarna, ropogós kéreggel képzeli el. Ezt azonban nem is olyan egyszerű elérni.

Ahhoz, hogy valóban ideális állagú legyen a sült krumpli, mindössze néhány apró, de annál fontosabb dologra kell odafigyelni. Nézzük is, hogy mik ezek!

Főzzük elő a burgonyát!

Annak érdekében, hogy a krumpli belül igazán puha legyen, kívül viszont kellően ropogós, szükség van az előfőzésre. A burgonyát bő, sós vízben tegyük fel főni. Figyeljünk arra, hogy a burgonya csak éppen egy kicsit puhuljon meg, és semmiképp se jusson el abba az állapotba, amikor már szétesik.

Szabaduljunk meg a felesleges nedvességtől!

A ropogós állag legnagyobb ellensége a nedvesség, ezért rendkívül fontos, hogy a sütés előtt konyharuhára helyezzük a krumplit. Gondoskodjunk róla, hogy az anyag jól beszívja a nedvességet.

Ügyeljünk arra is, hogy a hasábok ne zsúfolódjanak össze sütés közben, mindig legyen körülöttük egy kis szabad hely, hogy a nedvesség gyorsan el tudjon párologni.

Forrósítsuk fel a sütőt vagy a serpenyőt

Süssünk sütőben vagy serpenyőben, alapszabály, hogy csak azután kezdjünk hozzá, ha teljesen átforrósodott, ugyanis ez is sokat számít a nedvességtartalom csökkentésében. A sütőt 200-260 Celsius-fokra állítsuk be, serpenyőből pedig lehetőleg öntöttvasat használjunk, mivel az jobban eloszlatja a hőt.

+ TIPP az extra ropogós sült krumpliért

Ha nem szeretnénk semmit a véletlenre bízni, a burgonyát sütés előtt szórjuk meg kevés keményítővel. Így garantáltan ropogós végeredményt kapunk.

A tökéletes sült krumplihoz, tökéletes alapanyagokra van szükség. A minőségi, mégis jó áron kapható burgonyáért nézzen szét a Húsház kínálatában! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink