HÍREINK

Így készül a tökéletes húsvéti főtt sonka!

Nincs húsvét főtt sonka nélkül!

 Sonkát főzni gyerekjáték – a legtöbben ezt gondolják. Csakhogy sokszor az egyszerű feladatok során lehet a legkönnyebben elcsúszni. Ahogy minden ételnek, a főtt sonkának is megvannak a maga apró kis titkai, amelyekkel garantálható az a jól ismert ízélmény, amire az ünnepek alatt mindenki vágyik. Cikkünkben összeszedtük, hogy mire kell figyelni.

 A legfontosabb: legyen jó az alapanyag!

 Az eredeti főtt sonka nem kötözöttből és nem is gyorspácolt változatból készül, hanem füstölt sonkából, például sertés hátsócsülökből. Jó tudni, hogy bár szinte mindenki a húsos darabokat keresi, kimondottan jó, ha van a sonkán zsír és bőr is, így lesz igazán szaftos.

Jöhet a főzés!

 Hozzávalók: 

Elkészítés:

A sonkát előző este áztassuk be hideg vízbe.

Másnap öntsük le róla az áztatóvizet, majd friss vízben tegyük fel főni. Annyi víz legyen rajta, hogy ellepje a sonkát.

Ahhoz, hogy a sonka igazán ízletes legyen, a főzővizébe kerüljön hagyma, fokhagyma, bors és babérlevél is. Egy csülökhöz adjunk egy teáskanál fekete borsot, négy gerezd fokhagymát, két babérlevelet és egy vöröshagymát.

Amikor a víz forrásnak indul, vegyük alacsonyra a lángot, majd fedő alatt főzzük tovább. A főzési idő értelemszerűen a sonka súlyától függ, kilóként általában egy órát szoktak számolni.

Ha a villa vagy a hústű már könnyedén belemegy a sonkába, vegyük le a tűzről. Arra azonban mindenképp figyeljünk, hogy a főzővízben hagyjuk kihűlni.

A Húsház csapata kellemes húsvéti ünnepeket kíván Önnek!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink