HÍREINK

A májusi hónap terméke: a brokkoli

Ha május, akkor itt a brokkoli szezon! A rendkívül egészséges zöldségfélét sokan imádják, mások viszont helyből elutasítják. Az utóbbi csoportba leginkább azok tartoznak, akik rosszul elkészített, túlfőzött vagy nem megfelelően fűszerezett brokkolit fogyasztottak. Kis odafigyeléssel azonban ez a zöld finomság igazi kedvenccé válhat. Nézzük is, hogy mi a titka!

Mi fán terem a brokkoli?

Közeli rokonához, a karfiolhoz hasonlóan a brokkolinál is a növény rózsákra bontott virágzatából készülnek a különböző fogások. A zöldségféle gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban, ezért fogyasztása kimondottan egészséges.

Magyarországon a brokkoli a ‘90-es évek második felétől terjedt el nagyobb területen, népszerűségben azonban még mindig jóval a karfiol alatt maradt.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

A brokkoli mind frissen, mind gyorsfagyasztott változatban rendkívül jól hasznosítható. A gyorsfagyasztott zöldségfélét minden esetben felengedés nélkül helyezzük a lobogó forró sós vízbe, így biztosan nem vész el az értékes vitamin- és tápanyagtartalma. Arra nagyon figyeljünk, hogy semmiképp se főzzük túl. A friss brokkoli nagyobb rózsáinak is elegendő 5-8 perc, a mélyhűtöttnek viszont gyakran még ennél is kevesebb.

A brokkoli felhasználása igen széleskörű. Készülhet belőle zöldségleves, krémleves, de csőben sütve vagy panírozva is igen ízletes.

A legfinomabb brokkolikrémleves receptje

Ha van valami, aminek nem lehet ellenállni, az a krémes, mennyei brokkolikrémleves. Nézzünk is egy elronthatatlan, szuper receptet!

Hozzávalók (4 személyre): 

Elkészítése:

 A fagyasztott brokkolit egy fazékba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Egy dl vizet öntünk alá, majd megpároljuk.

Közben a krumplit megfőzzük, hogy dúsabb, testesebb legyen a leves.

A már megfőtt brokkolit és krumplit turmixoljuk össze.

Ízlés szerint adjunk hozzá tejfölt és vizet.

Nézzen szét a Húsház széles kínálatában, és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink