HÍREINK

Egyszerű praktikák az egészségtelen összetevők helyettesítésére a konyhában

Egyre többen döntenek az egészséges életmód mellett, ezért érdemes néhány ennek megfelelő ételt is felvezetni az étlapra! Segítünk!

 Szerencsére a megszokott, a szervezetre káros alapanyagok helyettesítése egyszerű és hatékony módszer az egészségesebb ételkészítéshez. Az alábbiakban néhány egyszerű módszert mutatunk az egészségtelen összetevők helyettesítésére.

 Édesítőszerek

 A cukor helyett válasszunk olyan édesítőszereket, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak, és kevésbé befolyásolják a vércukorszintet. Az édes íz eléréséhez használjunk például mézet vagy édesítőszereket.

Lisztfélék

A fehér liszt helyett használjunk teljes kiőrlésű lisztet, amely magasabb rosttartalommal rendelkezik, és lassabban emeli a vércukorszintet. A búzafinomliszt helyett kiváló alternatíva a kukoricaliszt.

Olajok

 A telített zsírok helyett használjunk egészségesebb olajokat, például extra szűz olívaolajat. Az egészséges olajok használata csökkenti a szívbetegségek kockázatát és javítja az általános közérzetet.

Fehérjeforrások

 A hús és a tejtermékek helyett válasszunk egészségesebb fehérjeforrásokat, mint például hüvelyeseket vagy halakat. Ezek az élelmiszerek gazdagok a fehérjében, rostokban és vitaminokban.

Fűszerek és ízesítők

Használjunk olyan fűszereket és ízesítőket, mint például a bazsalikom, a rozmaring, a petrezselyem, a fokhagyma és a citrom. Ezek az ételeket ízletesebbé és egészségesebbé teszik.

Az egészséges ételek készítése egy olyan trend, amely egyre népszerűbbé válik. Az éttermek és a szakácsok, akik tudják, hogyan kell helyettesíteni az egészségtelen összetevőket, jobban ki tudják szolgálni a vendégeik igényeit, és hosszú távon növelhetik az üzleti sikereiket.

A Húsház széles kínálatára az egészséges ételek készítése során is számíthat! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink