HÍREINK

Kiváló alapanyagok, amelyek meggyőzően helyettesítik a húst

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy csökkentik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, esetleg teljes mértékben kiiktatják a húst az étrendjükből. Az erősödő trendet követve javasoljuk, hogy Ön is vegyen fel néhány ellenállhatatlan húsmentes fogást a menüjébe. De hogyan lehet elérni, hogy a vegetáriánus ételek tápanyagtartalma ne csökkenjen? Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legjobb húshelyettesítő alternatívák.

A növényeken alapuló étrendben a főétkezéseket elsősorban a zöldségek,  gabonafélék és magvak, illetve ezek különféle kombinációja teszi ki, így az éttermekben is leginkább ezekből tevődnek össze a húsmentes fogások. Ugyanakkor a legtöbb húsmentesen étkező személy olykor vágyik a hagyományosabb ízekre, a „húsos” falatokra. Ezekben az esetekben néhány húsalternatívát lehet segítségül hívni.

Hüvelyesek

A bab, sárgaborsó, lencse olyan növények, amelyek fehérjetartalma szinte megegyezik a húséval. Ezt érdemes kihasználni, amikor a vegetáriánus menü összeállítására kerül a sor.

A lencse és a bab kiválóan alkalmazható például a darált hús kiváltására, főként ha karakteresebb fűszerekkel, szószokkal dolgozunk. A hüvelyesek íze nem intenzív, ezért könnyen felhasználhatóak szinte bármilyen ételhez.

Gombafélék

A gomba egy kiváló, ízletes és egészséges húsalternatíva, amely számos ételhez hozzáadható. A gombafélék a magyar konyha kedvelt nyersanyagai, így fogyasztásukkal a hagyományos ételekről sem kell lemondanunk. Gondoljunk csak a gombapaprikásra vagy a gombás tésztára. A gombák magas fehérjetartalmúak és vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdagok.

A menü összeállításakor gondoljon mindenkire, így biztosan nem lesz senki, aki nem találja a számára tökéletes fogást. Legyen szó vega, vegán vagy hagyományos ételekről, az ezekhez szükséges alapanyagokat kínálatunkban garantáltan megtalálja! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink