HÍREINK

GrillszezON: 5 hasznos tipp a tökéletes grillezett falatokért

A grillezést sokan félvállról veszik, hiszen mi is lehetne ebben olyan bonyolult? Ennek a hozzáállásnak tudható be, hogy sokszor kerülnek le a grillről túlságosan átsült vagy ízetlen falatok. Ahhoz, hogy a grillezett ételek valóban tökéletesek legyenek, fontos néhány jó tanács megfogadása. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt hasznos tippet, amelyek segítségével garantáltan elvarázsolhatja vendégeit a grillen készített ínycsiklandó ételekkel.

Fedezze fel a grillezés művészetét és hódítsa meg a grillrácsot!

Minden a jó parázsnál kezdődik

Faszén vagy brikett használata esetén csak akkor kezdjen el grillezni, ha már nem lánggal ég, hanem a parázs vörösről fehérre izzik.

Az optimális hőfok egy rendkívül egyszerű praktikával megállapítható. Csak tartsa a tenyerét kb. 12 cm magasságban a parázs fölé, majd ha öt másodpercig képes ott tartani, de azután már félre kell kapnia a kezét, akkor indulhat a sütés!

A pácolásról sosem szabad megfeledkezni

Ahhoz, hogy a grillezett hús igazán ízletes legyen, elengedhetetlen a pácolás! Sütés előtt minimum négy órával – de legjobb ha már előző nap – alaposan be kell kenni a húst fűszeres olajjal. Nem lehet mellélőni a grill fűszerkeverékkel, de készíthető saját keverék is. A grillezett falatokhoz jól passzol a fokhagyma, a rozmaring és a kakukkfű is.

Jól válassza ki a húsokat

Minél soványabb a hús, annál könnyebb kiszárítani, így bátran kerülhetnek a grillre zsírosabb darabok. A soványabb húst nem árt baconbe vagy alufóliába göngyölni – ezek megakadályozzák a kiszáradást. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy a forgatáshoz hosszú nyelű fogót vagy lapátot használjon, a húst nem szabad villával szurkálni. Csak így maradnak a húsban meg a nedvek és így lesz finom szaftos.

Tökéletes választás lehet a grillezéshez a Bajor grillkolbász, a pecsenye kacsa, a steak, a friss magyaros grillkolbász, a grillcsirke és a Húsház flekken. A húsok megbolondíthatók még egy kis baconos grill szósszal is.

Nem mindegy, milyen zöldségek kerülnek a grillrácsra

A grillezéshez a kevés vizet tartalmazó zöldségek az ideálisak. Ilyen például a paprika, a kukorica és a gomba. A sütés előtt ezeket is érdemes megkenni olajjal vagy vajjal, illetve fűszerezhetők is.

A készre sült falatokra is figyeljen

Bármilyen nagy odafigyeléssel is készülnek el a grillezett ételek, mindent el lehet rontani azzal, ha a húst a rácson szeretné melegen tartani, ugyanis így nagyon gyorsan kiszárad. A rostélyról levett ételeket a legjobb alufóliába csomagolni, így nem hűlnek ki és egyenletesen oszlanak el bennük a nedvek.

Tegye próbára tippjeinket élesben is! A grillezéshez szükséges alapanyagokért nézzen szét a Húsház széles kínálatában! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink