HÍREINK Kategória: Blog

November levese: mennyei sárgarépa-krémleves

A hűvös őszi napokon nincs is jobb annál, mint a hideg elől bemenekülni egy hangulatos kis étterembe, és ott elfogyasztani egy forró levest. Persze, hogy milyen az a leves, az már egyáltalán nem mindegy. Most hoztunk egy olyan szuper receptet, amit garantáltan mindenki szeretni fog, még az is, aki nem feltétlenül rajong a levesekért. Nézzük […]

Muffin, chips, brownie? Sütőtököt mindenbe!

Az ősz egyik nagy kedvence a sütőtök, amely felhasználhatósága szempontjából egy rendkívül sokszínű alapanyag. Sütésre és főzésre, sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmas. Leggyakrabban krémleves formájában vagy sütve fogyasztják, de ennél jóval több lehetőség rejlik benne. Ha kínálatát szezonálissá szeretné tenni, csempéssze be menüjébe a különleges sütőtökös finomságokat, és nyűgözze le vele vendégeit. Hoztunk […]

A Márton-nap rendhagyó sztárja: a kacsasült

Hosszú évszázadok óta – legalábbis a legenda szerint Márton püspökké avatásától fogva – november 11-én libalakoma kerül ezen a jeles napon az asztalra. De muszáj vajon épp libasülttel előállni? Mi azt javasoljuk, hogy kedvezzen azoknak is, akik nem rajonganak a libáért, és kerüljön kacsa is az asztalra! A kacsa és a liba között a méreten […]

Döntse le a tévhiteket, tegyen vadat az asztalra!

A vadon élő állatok húsa nemcsak különlegesen ízletes, hanem egészséges is. Sokan mégsem fogyasztják szívesen, leginkább az alaptalan tévhitek, a vöröshús megbélyegzése miatt. Manapság azonban már egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyi előnnyel is jár a vadhús fogyasztása. A vadak ugyanis rendkívül gazdag ízanyaggal, kedvező tápanyag-összetétellel, illetve alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, emiatt kimondottan […]

A zöldség, aminek mindenképp az étlapon a helye!

Egyre többen követik az egészséges, tudatos életmódot. Természetesen ez nagy hatással van az étkezési szokásokra, illetve az ezzel kapcsolatos igényekre is. Amennyiben azt szeretné, hogy vendéglátó egysége sikeres legyen, alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz. Az étlapon ne csak az étel nevét és esetlegesen az alapanyagokat tüntesse fel, hanem azt is, hogy milyen jótékony hatásokkal lehet számolni, […]

Muffin, chips, brownie? Sütőtököt mindenbe!

Az ősz egyik nagy kedvence a sütőtök, amely felhasználhatósága szempontjából egy rendkívül sokszínű alapanyag. Sütésre és főzésre, sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmas. Leggyakrabban krémleves formájában vagy sütve fogyasztják, de ennél jóval több lehetőség rejlik benne. Ha kínálatát szezonálissá szeretné tenni, csempéssze be menüjébe a különleges sütőtökös finomságokat, és nyűgözze le vele vendégeit. Hoztunk […]

Az ősz legfinomabb desszertjei, hogy mindig szezonális legyen a kínálata

Minden évszaknak megvannak a maga ételei, ízei, alapanyagai, amelyek az idény gyümölcseihez, zöldségeihez illeszkednek. Az őszi konyha a legszebb, a leggazdagabb, ez rejtegeti a legtöbb lehetőségeket magában. Aktualizálja kínálatát mindig a szezonnak megfelelően és nyűgözze le vendégeit kihagyhatatlan menüjével. Most három olyan őszi desszertötletet hoztunk, amelyeket gyerekjáték elkészíteni, a sikerük pedig garantált. Rétes A rétes […]

Ismét itt az új tanév! Mutasson valami újat a büfében!

Évek óta minden ősszel a jól bevált menüvel várja a diákok hadát? Tegye izgalmasabbá, egészségesebbé az iskolai étkezést, újítson a változatlan kínálaton, hogy jobban menjen az üzlet. Cikkünkben hoztunk három szuper ötletet, ami garantáltan a büfé legnépszerűbb fogásai közé tartozik majd. Olasz szendvics Sokan nem kedvelik a hústartalmú ételeket, szendvicseket, ezért elengedhetetlen, hogy a kínálatban […]

A fejtett bab izgalmasabb alapanyag, mint gondolná

Olcsó, könnyen beszerezhető, gyorsan elkészíthető, csak kicsit unalmas. Főzelék, gulyás, hagyományos receptek, rég megunt ízek – a legtöbbeknek ezek jutnak eszébe a babról. Pedig a fejtett babból igenis különleges, mennyei ínyencségek készíthetők, csak jó recept kell hozzá. Utóbbiból hoztunk most kettőt! Babsaláta Hozzávalók: 50 dkg fejtett bab 1 fej vöröshagyma 2 db paprika 15 dkg […]

A mustárok mustárja, avagy a dijoni titka

A mustár legkülönfélébb fajtáit találhatjuk meg a különböző nemzetek asztalain. Bajorországban és Csehországban az émelyítően cukros változat hódít, míg az Egyesült Államokban a sárgánál is sárgább mustár a nyerő. De van egy nemzet és annak egyik városa, aminek mustárját nem csak mindenki ismeri, de a Föld bármely pontjának asztalain is gyakori vendég. Nem másról beszélünk, […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink