A zöldség, aminek mindenképp az étlapon a helye!
Egyre többen követik az egészséges, tudatos életmódot. Természetesen ez nagy hatással van az étkezési szokásokra, illetve az ezzel kapcsolatos igényekre is. Amennyiben azt szeretné, hogy vendéglátó egysége sikeres legyen, alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz.
Az étlapon ne csak az étel nevét és esetlegesen az alapanyagokat tüntesse fel, hanem azt is, hogy milyen jótékony hatásokkal lehet számolni, amennyiben az adott finomság elfogyasztásra kerül. Meglátja, sokan már csak ezért az apróságért is az Ön asztalainál foglalnak majd helyet.
Hoztunk most egy egészségmegőrző, szuper alapanyagot, a brokkolit, amit mindenképp vegyen fel a menüjébe, és informálja vendégeit arról, hogy miért is érdemes elfogyasztaniuk.
A brokkoliról azt érdemes tudni, hogy rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fontos növényi rostokban. Jótékony hatásainak köszönhetően számos betegség – többek között egyes rákbetegségek – megelőzésére is alkalmas. Alacsony kalóriatartalma miatt az egészségükre fokozott figyelmet fordítók, sportolók és a diétázók kedvenc zöldségféléje.
Egy receptet is hoztunk, ami egyszerű, költséghatékony, ám mennyei finom. Tehát az étlapon a helye!
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 2 közepes fej brokkoli
- 2 közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- feketebors
- szerecsendió
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A felkockázott brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát feltesszük főni 2 l húsleves alaplében. Amint megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről és pürésítjük.
Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Tehát keverjük simára a tejfölt, adjunk hozzá néhány kanállal a levesből, és ezzel is keverjük simára. Ezt ismételjük meg még egyszer, majd adjuk az ételhez. Forraljuk fel, illetve fűszerezzük.
Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk, arra szedjük ki a forró levest.
Ahogy ehhez a krémleveshez, úgy az egyéb egészséges ételekhez is megtalálja a szükséges alapanyagokat a Húsház kínálatában!