HÍREINK

Az ősz legfinomabb desszertjei, hogy mindig szezonális legyen a kínálata

Minden évszaknak megvannak a maga ételei, ízei, alapanyagai, amelyek az idény gyümölcseihez, zöldségeihez illeszkednek. Az őszi konyha a legszebb, a leggazdagabb, ez rejtegeti a legtöbb lehetőségeket magában. Aktualizálja kínálatát mindig a szezonnak megfelelően és nyűgözze le vendégeit kihagyhatatlan menüjével.

Most három olyan őszi desszertötletet hoztunk, amelyeket gyerekjáték elkészíteni, a sikerük pedig garantált.

Rétes

A rétes a magyar konyha egyik legnépszerűbb desszertje. A finomságot bár sokan a karácsonnyal azonosítják, nem csak ekkor, ősszel is megállja a helyét. Almás és meggyes-mákos változata az egyre hidegebb estéken bizony nagyon jól tud esni. A rétes nagy előnye, hogy gyorsfagyasztott változatban is beszerezhető, így percek alatt, komolyabb erőforrásigény nélkül mennyei házias ízek kerülhetnek az asztalra.

Szilvás gombóc

A hagyományos ízek kedvelőit le lehet venni a lábukról egy jó szilvás gombóccal. Ez egy igazi nagymamás étel, amit mindig jóérzés elfogyasztani. A gond csak az, hogy az elkészítése rendkívül körülményes, nagyon sok időt vesz igénybe. Szerencsére azonban más alternatíva is van, hiszen fagyasztott változata gyorsan elkészíthető.

Sütőtökkrém

Amennyiben a hagyományos ízek nem passzolnak kínálatába, és inkább egy különleges őszi finomsággal szeretne előállni, bátran készítsen egy édes sütőtökkrémet.

Keverjen össze 2 dkg gyömbért, 0,5 tk fahéjjal, illetve 2 ek olívaolajjal. Az 1 kg kockákra vágott sütőtököt forgassa össze a gyömbéres keverékkel, majd terítse szét egy sütőpapírral leterített sütőlemezen.

A zöldséget 200 fokos sütőben süsse puhára, megközelítőleg 30 perc alatt. Miután kihűlt, botmixerrel törje krémesre. Végül pedig ossza szét a sütőtökkrémet 4 db csatos tetejű befőttesüvegben.

30 dkg áttört túrót keverjen össze 15 dkg joghurttal, valamint kevés porcukorral. Ezt kanalazza a sütőtökkrémre, majd hintse meg egy kis mentával.

Sok vendéget kívánunk az őszi szezonban is! És ne feledje, ha ételeihez alapanyagot keres, a Húsházra mindig számíthat!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink