A tökéletes húsvéti sonka
A húsvéti családi és baráti ünnepségek asztalának főszereplője a sonka. A húsvéti sonka elkészítése alapvetően egyszerű, azonban nem árt tudni egy-két trükköt ahhoz, hogy elkészíthesse az igazán tökéletes sonkát.
Az alapanyag beszerzése
A tökéletes húsvéti sonka titka már az alapanyag beszerzésénél kezdődik. A rossz minőségű, ízfokozókkal teli húst úgy tudja elkerülni, ha odafigyel a vásárlásnál néhány alapvető dologra. Ilyen lehet maga a sonka származása. A szupermarketekben sajnos legtöbb esetben a gyors érlelésű sonkák kerülnek terítékre. Lehetőleg olyan helyről vásároljon, ami megbízható, visszaellenőrizhető, sokéves múlttal rendelkezik az élelmiszeripar területén. A jó minőségű sonka színe sötét rózsaszín és húsa nem túl zsíros. Többféle húsból készíthető. A Húsház kínálatában megtalálja a füstölt parasztlapockát, füstölt parasztcombot, füstölt kötözött combot, füstölt kötözött lapockát és a füstölt hegyesi húsvéti lapockát, hogy ízlése szerint választhasson.