HÍREINK

Úszó finomságok – kerüljön hal az asztalra!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a halfogyasztás. Ennek ellenére, legyen az folyami vagy tengeri, karácsony kivételével nem sok otthonban kerül hal az asztalra. Sokan kerülik, mert tartanak attól, hogy az elkészítés során hibáznak, vagy éppen azért, mert a család összes tagját nem lehet megnyerni az úszkáló falatokkal. Épp ezért, igen népszerűek az éttermekben a legínycsiklandóbb halas fogások. Nézzük is, milyen haltípusokkal nem lehet mellélőni.

Bőrös fogasfilé

Ha alacsony kalóriatartalmú ételt szeretnénk készíteni, a fogasfilé az egyik legjobb választás. A fogas alapvetően édesvízi hal, amely Közép- és Kelet-Európában fordul elő, köztük a hazai vizekben is. Jellemzően roston, illetve rántva szokták elkészíteni, de egészben sütve, valamint párolva is ízletes fogásnak számít. Elkészítése nem igényel mesterszakácsi képességeket, mégis ízletes és látványos ételek készíthetők belőle.

 

Afrikai harcsafilé

A harcsaféle Afrika összes vizében, illetve a Közel-Kelet számos területén megtalálható. Teste nagy, nem pikkelyes, viszonylag szálkamentes, így könnyű vele dolgozni, sokféle étel készíthető belőle. Hagyományos harcsaételnek számít a halászlé, a rántott harcsa és a harcsapaprikás is. Tepsibe téve sajttal, különféle zöldségekkel összesütve is megállja a helyét.

 

Hekk

A magyar halfogyasztás jelentős részét kitevő hekk a dél-atlanti óceánból származik. A csacsihalnak is nevezett tengeri csuka izomzatában nincs plusz csont, ezért szinte teljesen szálkamentes. A hekk készíthető sütőben, roston, grillezve, serpenyőben vagy akár olajsütőben is. A franciákhoz hasonlóan ízesíthetjük zöldfűszerekkel, de az angolok által kedvelt fish&chips is sülhet hekkből.

Cápa steak

A cápahús az óceánok közelében fekvő országokban egy alapvető élelmiszer, de persze itthon kifejezetten egzotikus tápláléknak számít. Elkészítése hihetetlenül egyszerű. A cápa steak sütéséhez mindössze olivaolajra, mustárra, citromlére, zúzott fokhagymára, sóra, borsra, oregánóra és ízlés szerint egy kis cukorra van szükség.

Csendes-óceáni tőkehal

A tőkehal egy ízletes tengeri ragadozó, amelynek sok egyéb fajtája között számontartjuk a csendes-óceáni tőkehalat is. Rengeteg ételfajta készíthető belőle, süthetjük enyhén fűszerezve citromos lében, párolhatjuk és kiránthatjuk, de kiváló alapanyaga lehet salátáknak, sőt akár a halfasírtnak is.

 

 A Húsház kínálatában a legkülönlegesebb halfajtákat is megtalálja! →

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink