HÍREINK

Tortilla vagy pita – az örök dilemma

A tortillát és pitát egyesek összekeverik, mások csak egyszerűen nem tudják, hogy milyen ételekhez, melyiket érdemes választani. Ez teljesen érthető, hiszen a két kenyérféle mind kinézetében, mind felhasználásában hasonlít egymásra. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy mit, mivel ajánlott párosítani.

Tortilla – a mexikói falatokhoz

A mexikói konyha és immár a világ nagy sztárja a tortilla. Neve a spanyol „torta” szóból ered, mely kerek süteményt jelent. A mexikóiak évszázadok óta fogyasztják, de egyre elterjedtebb már azokban az országokban is, ahol a mexikói ételeket kedvelik. Van kukoricás és búzalisztes változata is.

Tortillával készül a taco (kemény kukoricás tortilla, változatos töltelékkel), a burrito (hasonló, csak feltekerve kínálják), illetve az enchilada (ez is fel van tekerve, de ezt szószban meg is sütik).

A tortillába halmozott töltelék az esetek többségében tejföl, saláta, salsa, sajt, húsok, bab és a guacamole.

Pita – a közel-keleti ízekhez

 A búzalisztből sütött élesztős, kerek lapos kenyér gyökerei a Közel-Kelet őskori lepénykenyereiben keresendők. Talán ez a legismertebb közel-keleti étel.

A pitát szószok vagy mártogatósok – például humusz – kikanalazására, illetve kebabok, gyrosok és falafelek szendvicsszerű csomagolására használhatjuk.

A török konyhában a különféle kebabok becsomagolására veszik igénybe, vagy pedig sajttal, darált hússal, friss vagy pácolt hússal, illetve zöldségekkel borítják. A formák, a sütési, illetve elkészítési technikák valamint a töltelékként használt élelmiszerek regionálisan eltérnek.

Készítsen tortillás vagy pitás finomságokat, a Húsház kínálatára mindig számíthat! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink