HÍREINK

Torkos csütörtök a Húsházzal

Közeledik a torkos csütörtök, amikor is számos vendéglátóhely kínálja kedvezményes áron ételeit. A vendégek már előre készülnek erre az ”ünnepre”, hogy minél több finomságot kipróbálhassanak, ezért nem árt Önnek is elkezdeni az előkészületeket.

Honnan ered a torkos csütörtök?

A magyar népszokás szerint torkos csütörtök a hamvazószerda előtti csütörtök, ami megengedi, hogy a nagyböjt előtt bőségesebben étkezzünk. Ez egyben a farsangi mulatságok első napja, így jellemzően a farsanghoz kötődő ételeket fogyasztottak a hagyomány szerint.

A torkos csütörtök ma

Ez a néphagyomány lassan kikopott, és sokáig nem is volt jellemző hazánkban, azonban egy pár éve a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével felelevenítették annak érdekében, hogy újra felpezsdüljön hazánkban az éttermekben, vendéglőkben étkezés szokása. Így kívánták emelni a lakosság körében a gasztronómiai kultúra értékét, mint rekreációs tevékenységet. Egy kis csavarral a hamvazószerda utáni csütörtökre helyezve élesztették újjá ezt a régi-új szokást. A kezdeményezés igen jól sikerült, hiszen évről-évre egyre többen használják ki a lehetőséget, és látogatnak el különböző vendéglátóhelyekre az alkalom kapcsán.

Miért érdemes Önnek is részt vennie?

Sok esetben előfordulhat, hogy a vendégek az aktuális akció miatt találnak rá egy-egy étteremre, amit így megszeretnek. Ezért érdemes Önnek is kihasználni a lehetőséget, és egy kicsit magára vonni a figyelmet.

Segítünk a felkészülésben! Torkos csütörtökön kínált menüjéhez is válogasson a Húsház mindig minőségi kínálatából!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink