HÍREINK

Tökéletes nyárzáró menü – az utolsó kerti partihoz

Reméljük, jól telt számodra az elmúlt időszak: kiélvezted a meleg napokat, rengeteg élményt szereztél, és szakítottál időt a pihenésre is.

Bár augusztus végéhez közeledve a napsütötte órák egyre rövidebbek, és hamarosan beköszönt a hűvös ősz, nem kell búslakodnod. Összeállítottuk számodra a legfinomabb nyárbúcsúztató recepteket, ha esetleg szeretnél még egyszer belekóstolni a nyárba egy baráti vagy családi összejövetel  keretein belül.

A következő menüben könnyed, frissítő, szezonális ételekből készült fogásokat találsz, amiket egyszerűen elkészíthetsz: akkor is ha a hőség hónapjaiban Te voltál a grill estek sztárja, és abban az esetben is, ha eddig csak a tányér mögül figyelted a sütés-főzés fortélyait.

Frissítő gazpacho

Egy könnyed, spanyol paradicsomleves, amely hidegen tárolva kiváló előétel.

Hozzávalók:

  • 5 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 k fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom
  • 1 tk fehérborecet
  • 2 ek extraszűz olivaolaj
  • 1 dl víz
  • 1 szelet kenyér
  • bors

Elkészítés:

  • Vágd be a paradicsomok végét x alakban, tedd őket 1-2 percre forrásban lévő vízbe, majd jéghidegbe, és darabold fel. A többi zöldséget szintén mosd meg alaposan, és vágd fel kisebb darabokra.
  • Helyezd az előkészített alapanyagokat a turmixgépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, az ecetet és az olajat. Ízlés szerint sózd és borsozd meg, add hozzá a vizet, és tépkedd apró szeletekre a kenyeret.
  • Ha minden a gépbe került, nagyjából 5 percen keresztül turmixold össze erős fokozaton a hozzávalókat, hogy homogén állagot kapj.

Az elkészült levest így is hagyhatod, de le is szűrheted. Tárold körülbelül 5 órán keresztül hűtőben, és készen is áll a tálalásra.

Grillezett lazac citromos vajjal

Egy korábbi cikkünkben már olvashattál róla, hogy miért előnyös a halételek fogyasztása. Ha szeretnéd egy egyszerű, mégis egészséges fogással folytatni a kerti partit, mutatjuk, hogyan készíthetsz igazán omlós grillezett lazacot.

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 50 g vaj
  • bors
  • Ízlés szerint friss petrezselyem vagy kapor

Elkészítés:

  • Sózd be sütés előtt 10-15 perccel a felszeletelt halak mindkét oldalát, majd csepegtess rá olívaolajat és oszlasd el egyenletesen.
  • A sütés idejét nagyrészt a szelet vastagsága határozza meg: egy közepes méretű darabot érdemes körülbelül 8-10 percig a rácson hagyni,  majd 3-4 perc múlva megfordítani. Ügyelj rá, hogy a lazacot a bőrös felével lefelé helyezd a grillre.
  • Ha a hal már rózsaszínes, és egy villát beleszúrva könnyen szétesik, készen is van: önts rá forró citromos vajat, és ízlés szerint szórj rá petrezselymet vagy kaprot.

Tálalhatod az ételt grillezett zöldségekkel vagy főtt burgonyával – minden esetben harmonizálnak majd a hal friss és könnyed ízével.

Erdei gyümölcsös pavlova

Természetesen a desszert sem hiányozhat a menüről. A pehelykönnyű, habos sütemény elkészítése tökéletes alkalom arra, hogy utoljára belekóstolj a nyár gyümölcsös ízébe.

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 mk citromlé
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • tejszínhab

Elkészítés:

  • Keverd össze a tojásfehérjét, a citromlevet és a kristálycukrot, majd robotgép segítségével készíts belőlük kemény habot.
  • Öntsd át a habot egy tepsibe, és formázz belőle egy 20-25 cm átmérőjű kört, amely közepén kis mélyedés található.
  • Süsd 60 percig a 150 °C-ra előmelegített sütőben, ezt követően pedig egyszerűen hagyd kihülni.
  • A krém elkészítéséhez keverd homogénre a mascarponét, a gyümölcsök felét, a tejszínt és a porcukrot.

A maradék epret, szedret és málnát használd díszítésre, a süteményt pedig tálald tejszínhabbal, a még édesebb ízek eléréshez.

Kedvet kaptál egy nyárbúcsúztató mulatsághoz?

Szerezd be tőlünk a minőségi alapanyagokat, és kápráztasd el vendégeid könnyed, frissítő fogásokkal.

Kínálatunkban húskészítmények, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, fűszerek, olajok, valamint előhűtött és fagyasztott termékek közül egyaránt válogathatsz – így mindent megtalálsz, amire a menü összeállításához szükséged van.

Szeretnél már inkább az őszre hangolódni?

Kövesd bejegyzéseinket, hiszen hamarosan megosztjuk Veled a legfinomabb sütőtökös és almás finomságok elkészítésének titkait.

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink