HÍREINK

Szezonális fűszerek – ízélmény a maximumon

Minden évszaknak megvannak a jellegzetes fűszerei, amelyeket bár máskor is használunk, a hidegebb napok beköszöntével esnek igazán jól.

Három kihagyhatatlan fűszert mutatunk most be, amelyek különlegessé teszik a fogásokat, desszerteket, illetve az ételek még egészségesebbé is válnak tőlük.

Őrölt gyömbér

A gyömbér az ázsiai, indiai ételek elengedhetetlen fűszere. A darált húsos fogások többségébe például tökéletesen passzol. A fűszert érdemesebb inkább a főzés vége felé az ételeinkhez szórni, így jobban megőrzi az aromáját. A használatával óvatosan kell bánni, mivel könnyen csípőssé teheti a menüt.

A fűszer számos jótékony hatással bír, de elsősorban az emésztést, illetve az étvágyat serkenti. Mindemellett enyhíti a gyomorgörcs, hasmenés és felfúvódás tüneteit. Rengeteg vitamint tartalmaz, többek között kalciumot, vasat, magnéziumot és foszfort.

Fahéj

A reggeli kávénak különleges ízt és ünnepi hangulatot képes nyújtani egy kis fahéj. De a fűszer jól társítható zabkásával, pudinggal, különféle desszertekkel, valamint piskótába is bátran szórható.

A fahéjat nem csak az ellenállhatatlan íze miatt érdemes fogyasztani, ugyanis vírus- és baktériumölő, gyógyítja az emésztési zavarokat, szabályozza a vércukorszintet és még öregedésgátló hatása is van.

Babérlevél

A mindenki által jól ismert babérlevél remekül illik a levesekhez, a savanyúságokhoz, a káposztához, mindemellett a pecsenyéknek is kifejezetten jó ízt képes adni. Fontos arra odafigyelni, hogy a babérlevelet ne főzzük vagy süssük túl sokáig, mivel az ételt kesernyéssé teheti. A levelet a főzés utolsó fázisában kell belerakni az ételbe.

A fűszernövény kb. 2%-a illóolaj, amely elpusztítja a betegségeket okozó baktériumokat és gombákat.

A fűszereket keresse a Húsház széleskörű kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink