HÍREINK

Szenzációs kézműves fagylaltok a melegebb napokra

Az egyre égetőbb napsugarak a legtöbbek számára egyet jelentenek: itt a fagyi szezon!

A csöpögős finomságok rengetegében el lehet kalandozni, de ha valaki igazán felejthetetlen ízélményre vágyik, garantáltan egy kézműves fagyi mellett teszi le a voksát.

Nézzünk három mennyei gyümölcsös jégkrém receptet, amelyeknek egyetlen vendég sem tud majd ellenállni!

Málna fagylalt

Hozzávalók:

Elkészítés:

A málnára ráöntünk 150 g cukrot, rálocsoljuk a citromlevet, összekeverjük és két órára hűtőbe tesszük. Közben félóránként kivesszük és átkeverjük.

Két óra elteltével a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd beleöntjük a tejszínt, a tejet és végül a málnát.

Innentől már több dolgunk nincs a finomsággal. Öntsük bele a masszát a fagyigépbe, majd hagyjuk, hogy az elvégezze a dolgát.

Ribizli fagylalt

Hozzávalók:

Elkészítés:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk.

A ribizlit egy szitán áttörjük, összekeverjük a kissé lehűtött cukorsziruppal, hozzáadjuk a tejfölt és az áfonyaszirupot. Ha minden alapanyagot hozzáadtunk, turmixoljuk át kissé.

Körülbelül egy literes műanyag dobozba öntjük a masszát, majd amint elkezd fagyni, kb. óránként átkeverjük egy botmixerrel. Legalább négy alkalommal. De fagyigépben is elkészíthetjük.

Áfonya fagylalt

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az áfonyát pépesítjük és hozzáadjuk a cukrot. Kis lángon 5 percig főzzük, de még mielőtt elkezdene forrni levesszük a tűzről, majd lehűtjük.

A tojások fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a habtejszínt, a tejfölt és a lehűtött áfonyát.

A masszát műanyag edényekbe öntjük, majd mélyhűtőbe tesszük három órára. Félóránként kavarjuk át, hogy egyenletesen fagyjon meg.

Jó fagyi készítést kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink