Sütési tippek a grillszezonra
Itt az ideje, hogy megünnepeljük a nyár kezdetét a grillszezon megnyitásával! A május az igazi grillszezon, amikor is hódolhatunk ennek az ősidők óta használatos kulináris technikának. Cikkünkben megosztunk néhány tippet, hogy hogyan érdemes elkészíteni a különböző ételeket a grillen.
Marhahús
A marhasteak és a hamburger húspogácsa a legnépszerűbb grill ételek. Míg a steak szeletek nagyon gyorsan elkészülnek, addig a hamburger húspogácsát általában hosszabb ideig kell sütni. Mindkét esetben közvetlen hőhatás alatt, magas hőmérsékleten érdemes végezni a sütést. A steak húsok egyenletesebb sütésért és a puhább, ízletesebb végeredményért érdemes a húsokat egy kicsit beirdalni sütés előtt. A kés hegyével, nagyon óvatosan, nem túl mély bemetszéseket kell tenni mindkét oldalon, mindkét irányban. Ezután jön a fűszerezés és a sütés, ami csupán 1-2 perc oldalanként, ha médiumra szeretnénk sütni. Miután levette a tűzről, takarja le alufóliával, és hagyja egy 5 percet pihenni felvágás előtt.
Csirkehús
A csirkehús grillen való sütése egy kicsit hosszadalmasabb folyamat. Ezt érdemes közepes hőmérsékleten készíteni.
Sertéshús
A sertéshús sütése a marhahúshoz hasonló, közvetlen hőhatás mellett, de közepes hőfokon érdemes sütni. A sertésborda a vastagságtól függően elég gyorsan elkészül, 2-4 perc oldalanként.
Tengeri különlegességek
A tengeri különlegességeket közvetlen, közepes erősségű hőkezeléssel érdemes sütni a grillen. Tökéletes megoldás a fóliában való sütés fűszeres vajjal, mind a halak, mind a tenger gyümölcsei tekintetében.