HÍREINK

savanyúságok

Savanyúságok a terítéken!

Az ételek gazdag világa számtalan ízélményt kínál. A savanyúságok ebben a palettában különleges szerepet töltenek be. A frissesség, az élénk ízvilág és a könnyed savanykás jegyek tökéletesen kiegészítik az egyéb fogásokat, így egy harmonikus és ínycsiklandó étkezést teremtenek. De természetesen csak akkor, ha megfelelő, az adott ételhez passzoló savanyúságra esik a választás. 

Cikkünkben néhány népszerű savanyúságot veszünk sorra, és bemutatjuk, hogy ezek milyen fogásokkal párosíthatók. Kísérletezzünk és fedezzük fel az ízek izgalmas világát!

Ecetes almapaprika

savanyúságok

Az ecetes almapaprika jellegzetes friss, pikáns ízével hódít. Ellenállhatatlanul ropogós állaga és kellemesen savanykás ízvilága teszi ideális választássá. Kitűnő kísérője lehet a grillezett csirkemellnek vagy sertéskarajnak. Az enyhén savanykás íz tökéletes kontrasztot alkot a húsok jellegzetes aromájával. Az almapaprika szendvicsekben is tökéletesen megállja a helyét. 

Csemege uborka

savanyúságok

A csemege uborka a savanyúságok klasszikusa, melyért szinte kivétel nélkül mindenki rajong. Az uborka hibátlan választás szendvicsekbe és wrap-ekbe. Frissességet és ropogós textúrát ad az ételeknek. Kiválóan passzol grillezett húsokhoz, illetve hamburgerhez vagy sült csirkemellhez is. Ráadásul remekül megfűszerezi a különböző salátákat is. Ez a savanyúság szinte minden ételhez jól illeszthető. 

Ecetes cékla

Az ecetes cékla a savanyúságok között igazi csemege. Jellegzetes bordó színe és intenzív, kissé fűszeres íze teszi különlegessé. 

A cékla ideális választás salátákhoz, főleg, ha egy kis extra ízt keresünk. Fogyasztható köretként is, főleg sült húsok mellé. Továbbá akár tányérdíszként is használható, ugyanis remekül mutat a tányéron.

Savanyított káposzta

savanyúságok

A savanyított káposzta az egyik legrégebben ismert és kedvelt savanyúság, amely kiváló probiotikum forrás is egyben. A tradicionális káposztás ételekhez nélkülözhetetlen – például az olyan hagyományos magyar káposztás ételekhez, mint a töltött káposzta vagy a káposztás tészta. Adhatunk káposztát levesekhez vagy pörköltökhöz, hogy fokozzuk az ízélményt. De kiválóan passzol különféle húsok mellé, mivel savanyú íze kiegyensúlyozza a húsok zsírosabb jellegét.

A minőségi, gazdaságosan elérhető savanyúságokat keresse a Húsház kínálatában! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink